Bodrum Gündem

SOL MEMEM?

23.11.2012
0
A+
A-

Hoşlanmıyorum, sürekli yakınan, kötü bakan, bağıran çağıranlardan?

Bir başkasının acısını, yaralarını anlamayan, ?eee ne yapalım, dönemin şartları onu gerektiriyordu!? diyebilen körelmiş vicdanlardan hoşlanmıyorum.

Buy Viagra

Abajur kılıklı, kendini aydın zanneden ama ışık olamayan nice insana kıl oluyorum. Oportünistliği bir nevi rasyonelisimle açıklamaya çalışan ruhları karaların ders verir gibi insanlık adına konuşmasından hiç haz almıyorum.

price of doxycycline

Okudukları, gördükleri, yaşadıkları, bildikleri ve vicdanları sınırlı insanların kendilerine ?Devrimci? diyebilmelerine hayretler içinde bakıyorum?

Günü kurtaran, çözüm üretemeyen, göstermelik ve ?kendine yarar? politika üretenlere saygı duyamıyorum.

Ne çok acı var!

Çocuklar ölüyor! Fark etmiyor bazen komşumda, bazen coğrafyamda ve ülkemde çocuklar ölüyor/çocuklukları ölüyor, çocuk ruhları kanıyor, yaralanıyor?

Küçük CEYLANIMIZ Diyarbakır Lice Şenlik Köyünde koyunları otlatmaya giden 14 yaşında bir kız çocuğuydu; havan topu ile paramparça oldu, ölümüne kaza dendi! Filistinli küçük çocuklar bombalarla parçalanıyor, ne çok kan, dayanılmıyor. İsrail sınırında bir okula bomba atılıyor, çocuklar yaralanıyor. Irak, Suriye, daha nice yerde çocuklar acı çekiyor. Çocukların dili acı, çocukların dili kan, çocukların dili gözyaşı? Büyükler ise çene, tükürük yarışı yapıyor? Güç ?gösteri?sinin ve ?kim kazandı?nın bilançosu çıkartılıyor. Çocukların bedenleri üzerinden gerçekleşen ama süresi belirsiz ateşkeslerin zaferi! kutlanıp, sırt sıvazlanıyor sanki kanın, gözyaşının nedeni kendileri değilmişçesine? Ortadoğu?nun, bölgenin yeni gücü kim, kim liderliğe aday hesapları yapılıyor, herkes kendi kesimine, kendi seyircisine oynuyor?

Çocuklar ölüyor!!!

Haritalar değişiyor?

Sol mememde saat 6 yönünde kütle bulundu!

Buy cheap Topamax

Doktorlarım endişelendi, ben endişelendim.

Kütle tam kalbimin üzerinde. Ne çok biriktirmişim demek ki! Acıları, vefasızlıkları, yalanları, öylesine gelip geçenleri, hoyratlıkları, kanı, savaşları, acımasızlıkları, riyakârlıkları, söz verilip de unutulan sözleri, pişkinlikleri ne çok biriktirmişim. Katılaşmış birikenler mememde; kalsifikasyonlu sert kitle oluşmuş, tam da yüreğimin üzerinde. Ama tüm bunlara rağmen inadına sevgiye inanmışım; inadına insanlara-insanlığa, vicdana, yarınlara inanmışım. Bir gün büyüklerin rüyalarının çocuklar gibi renkli olacağına, tüm renklerin bir gökkuşağı misali kaynaşacağına,  var olmak için sınırları koyanların sınırları aşacağına ve gerçek varoluşun özgürlüklerle hâkim kılınacağına umut bağlamışım.

Sol mememde katı bir kitle var!

Olsa kaç yazar?

Bunca katılık, vicdansızlık, acımasızlık, nefret, anlayışsızlık, güç gösterileri, yalan ve silah dünyayı sarmışken benim küçük mememde kütle çıksa kaç yazar? Yazmadı zaten, iyi huylu çıktı; şimdilik! Zaten başka türlüsü çıkamazdı. Daha yaşayacağım güzellikler varken, ben umutluyken, insanları din, dil, ırk fark etmeksizin deli gibi seviyorken; kadını erkeği çoluğu çocuğu kucaklamaktan, öpüp koklamaktan çekinmiyorken, hiç kimseye ?onlardan-benden? diye bakmıyorken, herkesi kendim gibi severken yüreğimin üzerinde sertleşen kitle kötü çıkamazdı.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Didem hanım, merhaba.
    Bir insan yüreği bu kadar sevgiyi taşıyabiliyorsa, o sevginin dağıtılması da gerekir ve siz bunu yapabilenlerdensiniz. Herşeyin sonunda birde bakıyoruz ki kalan sadece sevgidir, şefkat ve vicdandır. Şan, şöhret, para, makam, güç….hepsi geçicidir.
    Büyük geçmiş olsun.

    1. didem ones dedi ki:

      Ayla Hanim yuregi kocaman insanlardan biri oldugunuz kesin… cesur bir insanin gecmis olsun dilegi farklidir…cok tesekkurler

  2. Alparslan kuloğlu dedi ki:

    Büyük gecmis olsun. Her zaman arkandayız(yanındayız anlamında). Öptüm alpi

    1. didem ones dedi ki:

      Canımsın hep zor zamanlarımın dostu oldunuz kazanımın ve Kahve Canlarımın kurucusu oldun. Seni Sevgili Aytolunu ve Aybarsımı cok seviyorum. İyiki varsınız….

  3. Zinnet BAYRAKTAR dedi ki:

    Canikom,
    Az önce yazmaya başladığım mesaj uçtu gitti.
    Biraz, yukarıda anlattığın olayın şahit olduğum safahatını anlatıyordum.
    Galiba sözü fazla uzattım ve yüce rabbim “Kısa kes!” dedi.
    Dersimi altım ve bu kez kısa yazıyorum:)
    Yarım limonlarına iyi bak; yaşamın öncelikleri sıralamasında kendini ilk sıraya almanın zamanı gelmiş de geçiyor bile. Bu, bencillik değil; bilakis, diğer insanlara daha faydalı ve daha yakın olmanın aslında en güzel yolu.

    Seni seviyorum kendi küçük, yüreği büyük kadın.

    1. didem öneş dedi ki:

      Sen CANSIN, DOSTSUN,

      Güçlü, güvenilir, sağlam, herşeysin…

      Her aşamada her safahatın aslın da sen hep vardın. Benim bu kadar açık ama bir o kadar kapalı yanıma rağmen kendime ördüğüm duvarlarımı kıran parmakla sayılı insanklardansın. SEN DOSTSUN….

      Seni seviyorum
      Didem

  4. didem öneş dedi ki:

    Benimkilerde uçtu Ziynetcim, bana da kısa yaz dedi bir el :-))

    SEN DOSTSUN, tanıdığım en güçlü, en güvenilir en sağlam, en can insansın….

    Seni çok seviyoryum

  5. Sevgi Coşkunserçe dedi ki:

    Sevgili Didem;
    Canım arkadaşım çok büyük geçmiş olsun… Allah seni sevdiklerine ve sevenlerine bağışlasın her daim…
    Didemciğim senin de satırlarında belirttiğin gibi, ”Bunca katılık, vicdansızlık, acımasızlık, nefret, anlayışsızlık, güç gösterileri, yalan ve silah dünyayı sarmışken” yüreğinde sımsıcak sevgi taşıyan güzel insanlar için ,şairin de dediği gibi;”bin bir başlı kartal” bir hayat ve bizler bıkmadan taşımaya çalışıyoruz…
    Yüreğin hep böyle güzel, sevgiyle kal canım kardeşim..
    Sevgilerimle..
    Sevgi Coşkunserçe