Bodrum Gündem

CHP’li Gençler Öğretmenleri Ziyaret Etti…

25.11.2012
0
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Gençlik Örgütü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bodrum’da okulları ziyaret etti.

order Orlistat
order Albendazole order Viagra Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları 24 Kası Öğretmenler Günü nedeni ile okulları ziyaret ettiler. Bodrum Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesini ve Müdürü Abdülkadir Sağlam’ı, Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesindeki öğretmenleri, Bodrum Anadolu Lisesini, Müdürü Süleyman Özcan ve Öğretmenlerini, Ayşegül Sevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesini ve Müdürü Hakan Camcıoğlu’nu ziyaret eden CHP Gençlik Örgütü aldıkları çiçekleri öğretmenlere verip, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladılar. Öğretmenleri ile sohbet eden gençler, Bodrum ve Türkiye’deki eğitim sistemi ve öğretmenlerin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

CHP Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar “Öğretmenlerimizi bundan sonra daha çok ziyaret edip, onların sıkıntılarına ve okulllarla alakalı eksiklerle daha çok ilgilenip yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’de 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir basın açıklaması yayınladı.

Türkiye Cumhuriyet tarihinde 31 yıldan bu yana kutlanmakta olan Öğretmenler günü herhalde ilk kez bu yıl yoğun tepkilerin ortaya konulduğu, kutlama yapılmayan bir kara dönem olarak anılacaktır. Ülkenin geleceğini inşa eden ve eğitimin temel taşları olan öğretmenlerimizin giderek artan ve çözümü için hiç bir düzenleme getirilmeyen sorunları mutsuz ve karamsar insanlar yaratmıştır. Yönetim kademesi hariç 705.463 öğretmenin var olduğu ülkemizde halen atama bekleyen 300.000 kişinin varlığından hiç bir rahatsızlık duyulmadığı ortadadır. Ekonomik anlamda 1995 lerin bile gerisinde yaşamaya mahkum edildikleri bir yana, işsizlik ve Kpss sınav skandalları ile iyice yıpratılan öğretmenlerimiz OECD ülkeleri arasında en çok çalışma saatine sahip bir konumdadır. Tüm bunların da ötesinde Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve aydın öğretmenlerimiz, haksız kovuşturmalara uğramakta, yaşam düzenlerini sekteye uğratan tayinlerle cezalandırılmaktadırlar.

Özellikle yeni eğitim dönemine çeyrek kala, hiç bir uzman görüşü almaksızın ve meclisteki siyasi partileri komisyon toplantılarında tartaklayarak dayatılan 4x4x4 sistemi ile muhafazakar-dindar bir gençlik yetiştirme amaçlarını ifade eden iktidarın Türkiye  Cumhuriyetini İslam Cumhuriyetine götürme yolundaki gayretleri ortadadır.

Böylesi karanlık bir tablonun var olduğu bir ülkede elbette bir kutlamadan söz etmek gerçekçi bir söylem olamaz. Ancak demokrasilerlerde seçenekler her zaman vardır ve var olması yolundaki mücadelemiz daima sürecektir. Bu nedenle 1981 den bu yana kutlanan bu önemli günde birey olmanın ve gelecegin mimarları olmayı üstlenen değerli öğretmenlerimizin yanındayız, haklarının kazanımları yolunda elimizden geleni yapacağımızın altını çizer, saygılarımızı sunarız…

 CHP BODRUM ÎLÇE BAŞKANLIĞI

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.