Bodrum Gündem

Ben Öğretmen Olmalıyım !

Ben Öğretmen Olmalıyım !
27.11.2012
0
A+
A-

Hatice Yücel/Eğitimci methotrexate online Plavix buy

-Paşam vekil maaşları ne kadar olsun ?

-Öğretmen maaşlarını geçmesin !

Sildenafil

? Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır ?

Aradan geçen bunca yıl sonra öğretmenliğin nereden nereye geldiğini hepimiz biliyoruz. Sonuç ortada…

24 Kasım öğretmenler günü bir aldatma da olsa Bodrum Anadolu Lisesinin hazırladığı etkinlikle çocuklarımızın –  gençlerimizin başarısı yüreğime su serpti. Atatürk gençliğini ve öğretmenini yok etmek isteyenlere inat ? Biz varız. Cumhuriyetin ve devrimlerinin bekçileriyiz. ? mesajını verdiler, kendilerine yakışır şekilde.

Arz ederimler! , devrim yerine kullanılan inkılaplar, fazla milliyetçilik ve duygusallık, emekli öğretmenlerin ve velinin yokluğunu, genç öğretmen adaylarının güvensizliğini görmezsek öğrenciler sorumluluklarını fazlasıyla yerine getirdiler, kutlarım.

Görsellerle şiirin, müziğin, dramanın kaynaşması iki saat de olsa alıp götürdü bizi doruklara. İşte sanat dediğin şey bu. Sel olur akar, yağmur olur yağar, çiçek olur açar. Eğitimi elinde tutanlar sanatın bu gücünden korktuğundan olacak ( öğretmenlik mesleği de bir sanattır) okullarımıza sanat ve felsefe dersleri yerine din dersini ve ne yapacaklarını bilmedikleri seçmeli dersleri koyarlar. Test ağırlıklı sınav sistemiyle çocuklarımızın ruhunu çökertir, gençleri yozlaştırır, öğretmenlerin kimlikleriyle oynarlar. Sonuçta oyundaki gibi ?Hababam Sınıfı? na dönüşür okullar. Biz de güleriz ağlanacak halimize.

25 milyonu öğrenciden oluşan bir toplumda eğitim ve öğretimin ne kadar önemli ve acil olduğu ortadadır. Bu öğretim yılına da 4+4+4 tartışmalarıyla ( bence 4-4-4 )  girdik.Tartışmaların ötesinde yanlışlarla girdik ve sürüyor, sürecek. Yükünü öğretmen çekiyor ancak zararını hepimiz paylaşacağız.

Evet delikanlım! Sen öğretmen olmalısın ama okuduğun şiirdeki gibi. Biliyorsun 74 milyonumuzun eğitim seviyesi son sıralarda. 7 milyon kadın okuma yazma bilmiyor, sınıflar 50 kişilik, test kitaplarını çocuklar taşıyamıyor, bilim ve akıl yolundan ve üretimden uzaklaştık, fırsat eşitsizlikleri çoğalıyor, 5000 e yakın dershane var, 300 bin e yakın öğretmen atama bekliyor, 30 öğretmen atanamadığı için intihar eti, 10 öğretmenden 7 si borçlu, örgütsüz, parçalanmış ve mutsuz. Daha kötüsü öğretmenler günü, Bolu?nun Mengen ilçesindeki bir okulda senin gibi  ?ben öğretmen olmak istiyorum? diyen başörtülü kız çocukları.

İşte delikanlım, sizlerle övünürken bu örtülü kız çocuklarıyla yaralandım. Sen öğretmen olmalısın delikanlım. Karanlıkları aydınlatmanın yolu insandan geçer ve süreklidir,  bu da bilim ve akılla olur.

Yüreğinize, beyninize, dilinize sağlık Bodrum Anadolu Lisesi. İyi ki o gün sizi izledim.

Günün en güzel armağanı sizdiniz.

Teşekkürler…

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.