Bodrum Gündem

Başkanlar Çöp Sorunu İçin Toplandı?

Başkanlar Çöp Sorunu İçin Toplandı?
28.11.2012
0
A+
A-

Vahşi depolama yönteminde sınırlarını zorlayan Bodrum Çöplüğü alarm veriyor.

Bodrum Gündem Haber buy Viagra

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon?un bir süre önce Bodrum Belediyesi dışında merkezi kullanan beş belediyeye yazı göndererek destek vermemeleri halinde merkezi kullanamayacaklarını bildirmeleri üzerine bugün Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve Göl-Türkbükü Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon?u makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 45 dakika süren toplantının ardından bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ?Diğer belde belediye başkanı arkadaşlarla bu sorunun çözümleneceğine zaten inancım tamdı.? diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti; how to buy Plan B ?Bu coğrafyanın üst kimliği Bodrum?dur ve bu kimliği Bodrum Belediyesi olarak biz temsil ediyoruz. Yıllardır Bodrum Çöplüğü diğer beldeler tarafından da kullanıldı, ancak artık sınırlarını zorlar hale geldi. Belde belediyeleri başkan arkadaşlarımın da dikkatlerini çekmek ve bu sorunun üzerine gitmelerini sağlamak istedik. Asıl sorun mevcut Katı Atık Merkezi projesine ivme kazandırarak çöp konusunu Bodrum?dan uzaklaştırmak ve teknolojik bir tesiste ayrıştırarak eritmektir. Yoksa yarımadamızın farklı yerlerinde farklı çöplükler oluşmasını asla arzu etmeyiz ve buna izin vermeyiz. Gönderdiğimiz yazı sonrasında bugün başkan arkadaşlar ziyaretime geldiler ve geçici bir çözüm için uzlaşmaya vardık. Ancak esas çözüm şu anda valiliğimizin kontrolünde bulunan ve ihaleleri sürekli iptal olan Katı Atık Merkezi projemizdir. Bu projelerin takibinde Bodrum Belediyesi olarak lider rolümüzü oynayacağız. Ancak herkes Bodrum için elini taşın altına kayacak, bir an önce vahşi depolamaya son vereceğiz.?

Karşılıklı Olarak Bu Sorunu Çözdük… purchase orlistat

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon imzası ile bizlere bir yazı gelmişti. Bu ay sonu itibariyle Yarımada belediyelerinin çöp dökümüne kapatacağız şeklinde ifade içeren bir yazı. Bugün Mustafa Saruhan Başkan, Mehmet Kocadon başkandan randevu almış, bir toplantı yaptık. Orada belde belediyeleri, Bodrum belediyesi beraber konuyla ilgili bundan sonraki sürecin doğru yönetilmesi ile ilgili en azından vahşi depolama sahasına doğru döküm yapılması, herkesin katkı sağlamasıyla ilgili bir toplantı yaptık. Bundan sonra belde olarak ta bu günden itibaren bir makine görevlendirdik. 15’er gün, 20’şer gün belediyeler iş makinesi görevlendirip bir düzenleme yapacağız. Çünkü başkanda haklı koku şikâyeti var, “bu şikâyeti biz alıyoruz” şeklinde. Daha öncede yapıyorduk ama bundan sonra biraz daha sistemli bir şekilde yürütmek gerekiyor her halde. Böyle bir görüşme sonucunda antrakt kalarak ayrıldık yani. Sonuçta tabii biliyorsunuz bazı belde belediyelerimiz içerisinde Bitez, Konacık, Yalıkavak, Türkbükü, Yalı da dâhil olmak üzere Bodrum çöplüğüne döküyorlar. Katı atık bertaraf tesisi yapılana kadar oraya dökmek zorundayız, başka seçeneğimiz yok. Her belediyenin yeni vahşi depolama alanları yaratması mümkün değil. Çevreyle ilgili yeni başka zararlara yol açar. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak olayı toparladığımızı düşünüyorum” dedi.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’da yapılan görüşmeler sonunda Bodrum merkez çöplüğünde duyulan rahatsızlığın son derece önemli olduğunu ve kayıtsız kalınamayacağını söyledi. Başkan Saruhan Bodrum çöplüğünde yapılacak her türlü düzenleme, yol açılması ve diğer konularda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Mustafa Saruhan Bodrum Yarımadası Katı Atık Bertaraf tesisinin biran evvel tamamlanmasını istediklerini bu konuda çalışacaklarını sözlerine ekledi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.