Bodrum Gündem

Alevi Bektaşi Derneği’nden ? Aşure Günü?

03.12.2012
0
A+
A-

Bodrum?da Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Muharrem Ayı nedeniyle “Aşure Günü” düzenlendi. Yaklaşık 1500-2000 kişinin  katıldığı aşure gününde, aşurenin yanı sıra kavurma ve pilav da dağıtıldı.

buy Topamax Bodrum Gündem Haber

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Muharrem Ayı nedeniyle Bitez beldesinde Aşure Günü düzenlendi. Defne Restoran’da gerçekleşen güne, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konacık belediye Başkanı Mehmet Tosun,  AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu,  CHP İl genel meclis Üyesi Önder batmaz, BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Cem Yalçın, dede Mustafa Eyidoğan, Cem Vakfı Bodrum Şube Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu, ve 1500-2000’e yakın davetli katıldı.

Fluoxetine no prescription

Geleneklerimizi Yaşamak ve Yaşatmak İçin Bir Arada Olacağız?

Aşure töreninin açılış konuşmasını Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği sekreteri Çiçek Bozoğlu yaptı . Bozoğlu konuşmasında ?12 gün süren Muharrem orucu bittikten sonra başta Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerimizin ruhları için,  yollarına, bağlılığımızın ve değerlerinin savunucusu olmanın gereği olarak 100 yıllardır sürdürülen bir gelenektir. Bizde Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği olarak bu yola bağlılığımızı yaşamak ve yaşatmak adına bu aşureyi birlik beraberlik ve barış duygusu ile yapıp paylaşıyoruz. Katılan ve bu aşureyi bizlerle paylaşan tüm canlara, misafirlerimizi teşekkürlerimizi sunuyoruz? dedi.

order Combivent online

Kaymakam ve Belediye Başkanları Aşure Dağıttılar?

Aşure dağıtımından önce dede Mustafa Eyidoğan tarafından tencerelerin başında protokol ile birlikte Aşure Duası okundu. Görevliler tarafından kaplara konulan aşure, kavurma ve pilav davetlilere dağıtıldı. Semah türkülerinin çalındığı Aşure gününde Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Cem Yalçın “Ülkenin içinde bulunduğu bu zor süreçte birlik ve beraberlik içerisinde olmaya çalışıyoruz. Huzur ve barış içerisinde gerçekleşen bu etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. En büyük eksiğimiz olan Cem Evi’nin de tamamlanmasıyla ibadetimizi daha iyi yerine getireceğiz” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.