Bodrum Gündem

Cem Vakfı Aşure Etkinliği?

03.12.2012
0
A+
A-

Cem Vakfı Bodrum Şubesi tarafından Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında ?Aşure Günü? düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber buy Disulfiram buy Valtrex online

Konacık Beldesi?nde bulunan Cem Vakfı Bodrum Şubesi önünde düzenlenen ?Aşure Günü? etkinliğine; Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, MHP Muğla İl Genel Meclis Üyesi Kazım Öztin, Bodrum Müftüsü Emin Arık, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, Cem Vakfı Bodrum Şubesi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu, Siyasi Parti Belde Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Bodrum Şube Başkanı ve aynı zamanda Konacık Belediyesi Meclis Üyesi MHP?li Mehmet Çuhadaroğlu şunları söyledi ?Cem Vakfı Bodrum Şubesi olarak her yıl geleneksel hale getirerek, Muharrem ayında düzenlediğimiz Aşure Günümüzü bu yılda gerçekleştiriyoruz. Muharrem, Kerbela ve Aşurenin bizim dini ve milli kültürümüze çok önemli yansımaları vardı. Muharrem Ayı matem ayıdır. Bugün düzenlediğimiz aşure günü etkinliğimize katılan ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum.?

Cem Evi Prosedür ve  Protokolden Dolayı Gecikiyor? Ventolin price

Bodrum Cem Vakfı Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek, konuşmasına başlayan Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun şöyle devam etti ?Geçen sene düzenlenen Aşure Günü etkinliğimizde Bodrumda bir Cem evi sorunu olduğunu ve yapımı ile ilgili çalışmalara başladığımızı ifade etmiştik. Fakat prosedür ve protokoldeki bir takım gecikmelerden dolayı şu anda ruhsatları verilmekte ve hafriyat çalışmaları da devam etmektedir. Biz Cem Vakfının Genel Merkezi ile 24 Temmuz 2012 tarihinde protokolü imzaladık. Planlama ve proje çalışmaları tamamlandı, arazi tahsisi yapıldı. Önümüzdeki süreçte hep birlikte, elbirliğiyle birlik ve beraberlik içerisinde yardımlaşarak Cem evini yapmak istiyoruz.?

Etkinliğe katılan Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık ise; ?Muharrem ayın, Aşure Gününün ve Hicri yılbaşının herkes içim hayırlara vesile olmasını diliyorum? dedi.

Cem Vakfına, Başkanlarına ve üyelerine böyle güzel bir Aşure etkinliği düzenleyerek, insanları bir araya getirdikleri için teşekkür eden Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan şunları söyledi ? Her yıl inşallah Aşure etkinliği düzenlenmeye devam edilecek. Muharrem ayında bunun gibi çok çeşitli etkinlikler, hayırlar ve ibadetler yapılıyor. Muharrem Ayı inşallah Milletimizi birlik ve beraberliğe ulaştırır ve devamına vesile olur. İnsanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.?

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve dede sıfatıyla bilinen Fevzi Erdoğan?ın aşure duası ettirmesinin ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.