Bodrum Gündem

Engelliler Günü Kutlmaları?

04.12.2012
0
A+
A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı. Engelli çocuklar şiir okudu, yöresel oyun ve tiyatro sergiledi. Bodrum Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine 12 adet elektrikli araba hediye edildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, kutlama programı Bodrum Şehir Garajından başladı. Engelli öğrenciler ve yakınları garajdan bando takımı eşliğinde Bodrum Belediye Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 500 kişilik grup, ‘Yaşıyorsam bende varım’, ‘Bütün çabam kimseye muhtaç olmadan yaşamak’, ‘Engelli olmak değil engel olmak suçtur’, ‘Sevgi engel tanımaz’, ‘Siz de bir engelliye iş verebilirsiniz’, ‘Her yerde olmak istiyoruz’, ‘Hayata tutunabilmeme destek olun’ ve ‘Engelimle değil yeteneğimle varım’ yazılı pankartlarla 700 metre yürüdü. Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık grup, saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenklerin sunumunun ardından gösterilerin yapılacağı İskele Meydanı’na geçti.

Kutlamalara Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı  Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı  Mehmet Dinçberk, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetim kurulu başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Belediyesi başkan yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Müftüsü Emin Arık ve Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz katıldı.

Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, buy Disulfiram Yahşi Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi ve Umurça İlkokulunda eğitim gören  engelli buy Xenical online isotretinoin online öğrenciler tarafından gösteriler sunuldu. Engelli öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okudular ve halk oyunları gösterileri sundular. Güler &Mustafa Kızılağaç İlkokulu?ndan  yöresel oyunlar sergileyen öğrenciler de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler tarafından beş şarkılık konser verildi. Tef, darbuka, tumba, marakas ve piyano çalan öğrenciler kendilerine hayran bıraktı.

Etkinliklerin ardından, ihtiyaç sahiplerine 12 adet elektrikli araba hediye edildi. Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın karşıladığı elektrikli arabalar  Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan tarafından hediye edildi. Arabalarına kavuşan engelliler ise büyük sevinç yaşadı.

Engellilerin sadece bir güne özel hatırlanmadığını vurgulayan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan “Kimin ne zaman yardıma ihtiyacı varsa, veya herhangi bir eksiği varsa hemen karşılamaya çalışıyoruz. Engellilerin çalışabilmesi için İslamhaneleri  Köyü’ne yapılacak olan ‘Engelliler Okulu ve İş Eğitim Atölyesi’ bitme aşamasına geldi. Amacımız kutladığımız bu güzel güne yetiştirmekti. En kısa zamanda okulumuzun açılışını yaparak, engellilerimizin iş sahibi olabilmeleri için en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız” dedi.

Meydanda yapılan etkinliklerin ardından, Bodrum Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen ve engelli öğrencilerin çektiği ‘Benim Objektifimden Bodrum’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.