Bodrum Gündem

Neyzen Tevfik Paneline Turgutreislilerden Yoğun İlgi?

06.12.2012
0
A+
A-

order disulfiram 1879 yılında Bodrum’da doğan, 1953 yılında İstanbul’da hayata veda eden ünlü neyzen, şair, hiciv ustası Neyzen Tevfik; hayatı, esprileri, hicivleri ile Turgutreislilerle buluştu.

Lithium online Bodrum Gündem Haber buy Valtrex

“Neyzen” tiyatro oyununun yazarı Tuncer Cücenoğlu ile tiyatro eleştirmeni, Tiyatro Eleştirmenler Birliği Başkanı Üstün Akmen’in konuşmacı olarak katıldıkları panele Neyzen Tevfik hayranı Turgutreisliler büyük ilgi gösterdi.

Neyzen Tevfik’in kısaca hayatı, kişilik özellikleri, hayata bakışı, muhalif yönü, esprileri, fıkra haline dönüşmüş anekdotlarının aktarıldığı panelde, tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu Neyzen oyununu yazmaya nasıl karar verdiğini, Neyzen’den nasıl etkilendiğini dinleyicilerle paylaştı.

Cücenoğlu “Neyzen Tevfik her devirde, her yönetim döneminde muhalif olan ve bu muhalif duruşundan hiç taviz vermeyen; halk tarafından çok sevilen, kendilerinin söyleyemediklerini Neyzen’in söylemesi nedeni sahip çıktıkları, cenazesine milletvekilinden işsize, ev kadınından öğrenciye, iş adamından işçiye kadar her kesimden insanın katıldığı çok özel bir kişi. Sözünü hiç bir zaman esirgemeyen, biraz da deli diye anılmasından dolayı rahat konuşabilen bir kişi” dedi.

Tiyatro Eleştirmenler Birliği Başkanı Üstün Akmen de, tiyatro oyunu Neyzen’i nasıl değerlendirdiğini izleyicilerle paylaştı;  Neyzen Tevfik’in fıkralaşmış kısa öykülerini katılımcılara anlattı.

Panelde, Neyzen Tevfik hayranı olduklarını dile getiren dinleyiciler de söz alarak görüş ve bilgilerini paylaştılar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.