Bodrum Gündem

Toplum Kadın Haklarına Sahip Çıkmalı…

Toplum Kadın Haklarına Sahip Çıkmalı…
06.12.2012
0
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5 Aralık Kadının Seçme Seçilme hakkını kazanmasının 78. yılı vesilesi ile yayınladıkları basın açıklamasıda toplumun bir bütün olarak bu haklara sahip çıkması gerkliliğini dile getiriyorlar.

Premarin Fast shipping Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi imzasıyla yayınlanan  basın açıklaması ;

Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 78. yıldönümünde Ulu Önder Atatürk’ü bir kez daha şükranla anıyoruz.

Bir toplumun, yarısını oluşturan kadınların kenara itilmesiyle başarı sağlayamayacağına işaret eden ve çağdaş bir toplumda kadının erkekle yan yana eşit haklarla yer almasının gereğini vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk şöyle demişti:

 “Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve uygarlaşmasına teknik bakımdan olanak, bilim bakımından da olasılık yoktur”.  Order Natrexone

78 yıl sonra özellikle siyasi temsil açısından uygulamada gelinen noktaya bakıldığında ve demokrasinin olgunlaştığı ülkelerle kıyaslanıldığında daha çok kat edilecek yolumuz olduğunu görmekteyiz. Bazı Avrupa ülkelerinden de önce kadınlarımıza sağlanan siyasi haklara toplumumuzun bir bütün olarak sahip çıkamayışının bu sonucu yarattığını düşünmekteyiz.

Bundan böyle, kadının, Seçme ve Seçilme Hakkı’nı layıkıyla kullanabilmesi için sarf edilecek gayretin erkeklerin yanı sıra kadınlarımız tarafından da gösterilmesinin gerekliliğini önemsiyoruz. Bu amaca ulaşabilmek için gerekli bilincin yaratılması hususunda Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak katkı sağlamaya hazırız.

Gastrointestinal Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.