Bodrum Gündem

Umut Oran Muğla İl Danışma?da?

10.12.2012
0
A+
A-

Umut Oran CHP Muğla İl Danışma toplantısı öncesinde yaptığı basın açıklamasında Büyükşehir Yasasının halka sorulmadan yapılmasının doğru olmadığını ifade ederek ?Böyle bir demokrasi anlayışı olamaz? dedi. Umut Oran turizm gelirlerinin düşmesi ile ilgili olarak önlem alınması gereğini de vurguladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Muğla CHP İl Danışma toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak görüşlerini açıkladı. Büyükşehir Yasasına karşı olmadıklarını ancak usulün yanlış olduğunu ifade ederek usule karşı çıktıklarını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ?Temelinde çok net olarak karşı olduğumuz bir şey var. O da, hem milli irade diyoruz, hem milletin iradesi her şeyin üstündedir diyoruz, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz, ama ondan sonra milletin oturduğu, köylerin ve beldelerin kapatılmasını hiç onlara sormadan, yukarıdan karar alıyor ve bunu uyguluyoruz. Böyle bir demokrasi, çağdaş bir yönetim anlayışı olamaz? Dapoxetine in pharmacies dedi.
Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Toplantısı öncesinde basın toplantısına katılan Oran, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Büyükşehir Yasası’nın derinlemesine tartışılmadan, üniversite ve yerel yönetimlerden görüş alınmadan, Başbakanın talimatıyla hazırlandığını söyledi. Bu durumun demokrasi ile bağdaşmayacak bir durum olduğunu kaydeden Oran, yaşanan olayın bin 580’e yakın belde ile yaklaşık 12 milyon vatandaşı ilgilendiren bir konu olduğunun altını çizdi.

İl Danışmaya Katılım Yoğun Oldu?

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve İl yönetimi tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantına CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile birlikte Muğla CHP Milletvekilleri Prof.Nurettin Demir Ömer Süha Aldan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İlçe ve Belde Başkanları, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar ve İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkaları ile partililer katıldı.

Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, İl Genel Meclisi üyeleri Cesur Öncel, Şükrü Şehir, CHP Bodrum geçmiş dönem ilçe başkanları Dr.Kerim Cangır, Osman Öneş, Hüseyin Anıl ve Bodrumlu CHP?liler de Muğla İl Danışma toplantısına katılanlar arasındaydı. Basına kapalı olarak yapılan İl Danışma toplantısında ilk konuşmayı İlçe Başkanı Okan Özsu yaptı.

cost of Strattera Başbakan Başka Gündem Yokmuş Gibi TV Dizilerine Takmış Durumda?

İl Danışma Toplantısı öncesinde yapılan basın açıklamasında konuşan Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dizilere yönelik açıklamasını da eleştirerek, şunları söyledi: ?CHP olarak Türkiye’nin parti devleti olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Hakikaten Türkiye böyle bir dönem yaşamadı. Bence gündemde olmaması gerekiyor, ama bugün yine gündemde. Türkiye hala ‘Muhteşem Yüzyıl’ı tartışıyor. Başbakan bir talimat verdi hemen o talimata göre de Başbakanın arka bahçesi olan THY işgüzarlık yaparak seferlerindeki Muhteşem Yüzyıl’ın reklam filmlerini kaldırmış. Bir başka işgüzar milletvekili de parlamentoya yasa teklifi vermiş. Bu çok ayıp bir şey.?

Türkiye Savaşın Eşiğinde?

Oran, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, dış politikada ?savaş riski? bulunduğunu, içeride ise terör tehdidi olduğunu ifade ettiği konuşmasında purchase Viagra ?Türkiye’nin dış politikası savaş tehdidi içerisinde. Demokrasi, adalet işlemiyor. Kimse halkımızı kandırmasın, Türkiye’ye getirilen Patriotlar, füzeler savunma amaçlı getirilmedi. Bu kararı veren hükümet, vatanını seven bir iradeyle bu kararı almadı. Çünkü vatanını seven bir iradenin önce vatandaşın can ve mal güvenliğini koruması lazım. Vatandaşı savaşa sokmaması lazım. Ama siz hem ‘ben bunu savunma amaçlı aldım’ diyorsunuz, öbür taraftan TBMM’de Suriye’ye savaş tezkeresi çıkarıyorsunuz, öbür taraftan da Patriot füzelerinin Türkiye’de kurulmasıyla ilgili davetiye çıkarıyorsunuz. Bu son derece yanlış. Çok farklı ülkelerden 7-8 füzenin Türkiye’de olması son derece kötü bir şey.? dedi.

Şehit Sayısı Yüzde 50 Arttı?

Umut Oran, terör meselesinin partilerinin öncelikli gündemleri olduğunu, her şeyden önce bu konuya çözüm üretilmesi gerektiğinin üzerini çizdi. Son yıllarda şehit sayısında ciddi artış yaşandığını ifade eden Oran, ?2012 yılının ilk 10 ayında 123 şehidimiz var. 123 vatan evladımızın ailesinin ocağına ateş düşmüş durumda. Terörle mücadele konusunda hükümet hiç bir şey yapmıyor. Terörle mücadele yerine terörle müzakereyi ana planda götürüyor. Bu Türkiye’ye hiç bir fayda getirmeyecek bir şey. Genelkurmay sahadaki istihbarat paylaşımını kendi başına yapamıyor artık. Geçen sene ile bu sene arasında şehit ve yaralı sayımızda yüzde 50 artış var? şeklinde konuştu.

Muğla?da Hedef Yüzde 70?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, çalışmalarını 3 kişiden en az 2’sinin oyunu alacak şekilde yürüteceklerini belirterek, ?Şunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz ki hem mevcut büyükşehirler hem de yeni yasayla büyükşehir olan diğer illere baktığımız zaman, Muğla örneğinde olduğu gibi bizim oyumuz yüzde 50’lerde idi. Artık 3 vatandaşımızdan ikisinin oyunu almayı hedefliyoruz. Sayın Başbakan önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde 3 kişiden bir kişinin oyunu zor alacak. Bunu iddialı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ortaya koyuyoruz.? Dedi.

Turizm Gelirleri Düşüyor, Bakan Önlem Alamıyor?

Turizm ile ilgili görüşlerini sorduğumuz CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Türkiye bütçesine yüzde 8 katkı sağlayan turizmin gün geçtikçe kötüye gittiğini söyledi. Umut Oran ?Hiçbir şey yapmayan bir turizm bakanımız var. Ne yazık ki gelirlerimiz gün geçtikçe düşüyor. CHP olarak bu konuda yeni stratejiler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizmi ve turizm yatırımcılarını destekleyecek önemli projeler hazırlıyoruz. Turizme gereken önemin verilmesi gerekiyor.? diyerek sözlerini tamamladı.

Umut Oran Muğla İl Danışma toplantısında yapılan tüm konuşmaları dikkatle dinledi, notlar aldı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.