Bodrum Gündem

Muğla İl Danışmada Şeref Sözü Verildi…

Muğla İl Danışmada Şeref Sözü Verildi…
13.12.2012
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı tarafından 8 Aarlık 2012 Cumartesi günü düzenlenen Muğla İl Danışma toplantısının raporu açıklandı. Danışma Toplantısına CHP Genel Başkanı Umut Oran’ında katılmıştı.

cheap Retin-A Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından 8 Aralık Cumartesi günü düzenlen Muğla İl Danışma Toplantısının

Mustafa Öztürk Umut Oran ve Osman Gürün

sonuç raporu Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk tarafından üyelere ve kamuoyuna açıklandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’da Muğla İl Danışm Toplantısı öncesinde bir basın açıklaması yapmış, daha sonra da konuşmaları dinleyerek notlar almıştı.

Muğla İl Danışma Toplantısında üç gündem maddesi vardı.Birinci gündem maddesi “Belde, ilçe ve il örgütlerimizin yerel yönetim seçimleri hazırlıklarına yönelik önerileri” ikincisi “Yerel yöneticiler ile örgütlerimizin çalışma yöntemleri ile ilgili önerileri” ve üçüncü gündem maddesi olarak ta “Yerel yönetim seçimlerindeki aday belirleme yöntemleri hakkındaki görüşleri” “Danışma Kurulu Üyeleri” tarafından kürsüde paylaşıldı. 18 danışma kurulu üyesi söz aldığı toplantıda ilk sözü CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu almıştı.

Danışma Toplantısında Alınan Tavsiye Kararları…

Belde, ilçe ve il örgütlerinin çalışma ve yerel yönetimlere hazırlanması ile ilgili olarak kurul üyeleri şu tavsiye kararları hakkında görüş bildirdiler. Tavsiye Karar maddeleri şu şekilde sıralanıyor;

1-      Örgütlerimizin çalışmalarını bir program ve disiplin içinde yürütmelerini,

2-    Üye, muhtarlık bölgesi sorumluları sandık sorumluları,belde,ilçe ve il örgütlerimizin parti programı,büyük şehir yasası ve halk ile iletişim kurma yönünde eğitilmelerini,

3-      Partimizin, üyesinden, üst düzey yöneticilerine kadar aynı dili konuşmaları,

4-      Üyesinden yöneticisine kadar parti disiplinine uygun bir yöntem izlemelerini,

5-      Yöneticilerin basın,toplum ile ilgili görüş ve gezilerinde toplu hareket edilmesi,

heap Combivent

6-      Genel Merkezimizin Parti Meclisimiz ve Milletvekillerimizin, birikimlerinin, broşür, konferans ve brifing şeklinde örgütlerimize yansıtılması,

7-      Eşgüdüm ve Disiplin dahilinde ev,sokak,mahallelerde örgütlenmelerin taranması,

8-      Kadın kollarımızın çalışmalarından övgü ile bahsedilerek, bilgi ve maddi olarak desteklenmesi istendi.

9-      İlimizin ekonomik,sosyolojik ve insan kaynakları çıkartılarak büyük şehir, Muğla geneli için projeler hazırlanmalı ve halkın karşısına tenkitten çok önerilerle çıkılmalı.

10-  Mali komiteler kurularak seçim bütçeleri hazırlanmalı.

11-  İlimizin çok geniş bir coğrafyaya sahip olması sebebiyle şimdiden çalışmalara başlanması görüşlerine yer verilmiştir.

Örgüt ve Yerel Yönetim İlişkileri İle ilgili Görüşler…

Değişen yerel yönetimler yasası ile ilçelerin ve ilimizin büyük şehir olması hususu üzerinde uzun bir tartışma yapılan Muğla İl Danışma Toplantısında şu görüşler öne çıktı;

1-      2009?dan beri iktidar olduğumuz İl Genel Meclis Üyelerinin çalışmalarının köylerde iyi anlatılması ve hizmetlerin kırsal kesime örgütlerimiz ile yerel yönetimlerimizce hazırlanacak bir program ile anlatılması

2-      Büyük şehir yasasına karşı olmadığımız, yasanın çıkış yöntemi ile köy ve beldelerin kaldırılmasına karşı olduğumuz belirtildi.

3-      Büyük şehir hakkında İl Başkanlığı koordinesinde Genel Merkezimiz, büyük  şehir belediye başkanları (İzmir,Eskişehir) getirilerek tüm ilçelerde bilgilendirme toplantısı yapılması istendi.

4-      Kaldırılan belde başkanlıkları ve il genel meclisi üyelerinin yeni oluşacak belediye meclis üyeliklerinde değerlendirmeye alınması istendi.

5-      Örgütlerimiz ile yerel yöneticilerin program dahilinde mahalle ve köy gezileri düzenlemeleri istendi.

6-      Örgütlerimiz ve yerel yöneticilerimizin birbirleri ile koordineli çalışmaları ve daha esnek ve hoşgörülü olmaları istendi.

7-      İlimizin hedefinin 13 ilçe, büyük şehir belediye başkanlığı olduğu tüm konuşmacıların vurguladığı bir söylem ve inanç olduğu gözlendi.

En Çok Konuşulan Konu, Aday Belirleme Yöntemi…

buy Phenergan

Danışma kurulunda konuşanların en fazla değindiği nokta aday belirleme yöntemi oldu. Kurulda CHP’li belediye başkanı olmayan ilçeler ve büyük şehir belediye başkan adayının önceden belirlenmesi ağırlıklı olarak beyan edilirken, önseçim olması yönünde net bir görüş ortaya çıktı.

1-      Genel  Merkezimizin belediye başkan adaylarını önceden belirlemesi durumunda, anket ,tüm üyelerin katılımı ile meyil yoklaması ve örgütün görüşünün alınması istendi.

2-      Belediye başkanı olan ilçelerimiz ile belediye meclis üyelerinin genişletilmiş delege ile ön seçimle belirlenmesi görüşü ağırlık olarak konuşuldu.

3-      Halen il genel meclis üyeleri ile Belde belediye başkanlarına  meclislerde yer verilmesi görüşü ağırlıklı olarak konuşuldu.

İl Başkanlığı koordinesinde yapılan danışma kurulu, Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve 13 ilçe belediye başkanlıklarının kazanılmasının “Muğla İlinin şeref sözü” olduğu ve çalışma ve programların bu doğrultuda gerçekleşeceği hususunu beyan edilmesi en çok dikkat çeken konu oldu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Cumhuriyet Halk Partisi için Başarı Önerilerim
    01-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi; Chp’li Belediye Başkanlarını ve Taşra Örgütleri’ni denetlesin.
    02-Chp Parti Tüzüğü’nü okumayan, İlkeleri’ni benimsemeyen, Chp’lilik Ruhu Taşımayan ve Sosyal Demokrat kişiliği olmayanlara YÖNETİM KURULLARIN’da görev verilmesin!
    03-Chp’li Belediye Başkanları ile Chp’li Meclis Üyeleri ile Parti Yönetim Kurulları “Yerel Seçimler” ve “Belediye Politikaları” konularında kurs, seminer verilsin.
    04-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi; Taşra Örgütleri ile arasındaki bağı güçlendirsin. Sık sık Geniş Katılımlı Toplantı, seminer vb. düzenlensin. Takip etsin.
    05-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi; Yerel Seçimi kazandıktan sonra PARTİ’yi takmayan ve PARTİ’ye uğramayan Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi hk. işlem yapsın.
    06-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi; Chp’nin bu Resmi Sayfasına bağlı FORUM oluştursun. Üyeler ONLİNE kendi aralarında yazışabilsin, ONLİNE yardım alabilsin.
    07-Chp’li Belediye Başkanları ile Chp’li Meclis Üyeleri’ne “Belediye Yönetimi” konulu kurs ve seminerler düzenlensin.
    08-Chp’li Belediye Başkanları ile Chp’li Meclis üyeleri Partiye karşı sorumlu ve ilişki halinde olsun. Parti Chp’li Belediye Başkanı ve Üyeleri’ni denetlesin.
    09-Chp’li İl, İlçe, Belde, Belediye Başkan ve Üyeleri sayın KILIÇDAROĞLU kadar azimli olmalılar ve en yüksek gayret ve performansı göstermeliler.
    10-Chp; sadece Salonlarda değil, Meydanlarda, Derneklerde, Odalarda, Sendikalarda, Radyolarda, Metrolarda, Merkezlerde, Banliyölerde, Varoşlarda ve kısacası her yerde olmalıdır.
    11-Halk Birey olarak; Chp’nin gücünü her yerde, her zaman arkasında ve yanında hissetmelidir.
    12-Halk Chp’li Belediyelerin Başarılı olduğunu görmelidir ki, Chp’ye inansın.