Bodrum Gündem

?İstihdam Politikası Üzerinden Siyaset Yapılıyor??.

04.01.2013
0
A+
A-

CHP Bodrum ilçe Örgütü , Bodrum Belediyesi?nin 7 Ocak Pazartesi günü gündemine aldığı sermaye artırımı hakkında basın açıklaması düzenledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem cheap Ketorolac

İlçe binasında yapılan basın açıklamasına CHP Muğla milletvekili Tolga Çandar, İlçe Örgüt Başkanı Okan Özsu, CHP?li Belediye meclis üyeleri Dursun Göktepe, Ali Galip Güven, Mehmet Özalın, Taner Uslu, Cevat Soysal,   İncilay Sever, Uğur Özsarsılmaz , ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Altı ay  önce 29 Haziranda da bir basın açıklaması yaptıklarını dile getiren CHP İlçe Başkanı Okan Özsu, o dönmede bir durum tespiti yaptıklarını ve buradan hareketle de Belediye Gıda A.Ş. ile ilgili bazı önemli bilgilerin kamuoyu nezdinde açıklanmasını talep ettiklerini aktardı.  7 Ocak Pazartesi günü yapılacak Bodrum Belediyesi Olağan Meclis Toplantısında gündeme alınan, Belediye Gıda A.Ş. ile ilgili sermaye artırımının gerekçeleri halen ellerline ulaşmadığının altını çizen Özsu  ?Bodrum Belediye Başkanı 2009 yılında seçimden hemen sonra, belediye meclisini devre dışı bırakarak şirket genel kurulunda tek başına Bodrum Belediye kurumunu temsilen şirket yönetim kurulunu belirlemiştir? dedi.

Gıda A.Ş Yönetimini Tek Başına Belirleyen, Sermaye Artırımını da Tek Başına Yerine Getirebilir?

Belediye Başkanı kendi belirlediği yönetim kurulunda başkanlık görevini üstlendiğini kaydeden Okan Özsu, ?Yönetim kurulu Demokrat Partili meclis üyeleri Hüseyin Yıldızhan ve Ali Rıza Uysal, belediye başkanının meclis aday listesinde meclis üyeliğine aday olan ve mevcut AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan Hasan Sinop ve Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Deniz Eyinç, belediye başkanının önerisi ile Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş yönetim kurulunda görev almış ve sorumluluk üstlenmişlerdir.Şirket denetim kurulu 3 kişiden oluşmaktadır. Ve  Demokrat partili meclis üyesi Ali Demiröz de denetim kurulu üyesidir. 4 yıla yakın görevdedirler, tüm yetki ve sorumluluk kendilerindedir. Bu durumda Belediye Gıda A.Ş yönetimini Genel Kurulunda tek başına belirleyen anlayış, sermaye artırımını da tek başına yerine getirebilir? dedi.

buy esomeprazole Gıda A.Ş. Çalışanları Mağdur Edilmektedir?

Bugün gelinen noktada  Belediye Gıda A.Ş. ile ilgili mali sıkıntılar had safhada olduğu, çalışanların ücretleri ödenmediği  ve çalışanlar mağdur edildiğini açıklayan Okan Özsu,  Şirketin ana sözleşmesine ve Ticaret Kanununa aykırı olarak belediye hizmetlerini finanse etmekte olduğunu iddia etti.

Bu konuda sendika temsilcisi ile yaptıkları görüşmeler neticesinde sendikanın çalışanlar için çözüm üretme konusunda yetersiz ve suskun kaldığını kaydeden Okan Özsu konuşmasına şöyle devam etti?    Durum bu aşamada iken 7 Ocak Pazartesi günü yapılacak olan Meclis gündeminde yer alan Belediye Gıda A.Ş ile ilgili sermaye artırımının görüşülmesinden önce bir kez daha kamuoyunun huzurunda tekrar soruyoruz;

1-    Şirketin çalışan sayısı ne kadardır?

2-    Şirketin çalışanlarına olan maaş borcu ne kadardır?

3-    Sermaye artırımı ne kadar olacak ve nerede kullanılacaktır?

4-    2009 seçimlerinden bu yana geçen 45 ayda gerçekleşmiş olan diğer sermaye artırımları şirketi nereden nereye taşımıştır?

5-    Şirketin faaliyeti, şirket ana sözleşmesi şartlarına uygunluk sağlamakta mıdır?

6-    Şirket, kredi , SGK ve diğer borç tutarları ne kadardır?

7-    Günde 400 kişiye ücretsiz ekmek dağıtan ve halka ucuz ekmek imkanı sunan Belediye Gıda A.Ş.ye ait fırın hangi nedenlerle kapatılmış ve ekipmanları yok edilmiştir?

Bu şirket Bodrum halkının da bildiği gibi ;

1-    Bodrum limanını işletmektedir. Palamar ve gümrük alanından ayak bastı ücreti almaktadır ki, maliyet sıfırdır. Yılda yaklaşık 300.000 kişi gümrük girişi yapmakta ve kişi başı 2 euro ayak bastı ücreti ödemektedir.

2-    Belediye Gelirleri Kanununa göre otogar işletmektedir ve ayrıca otopark işletmeciliği yapmaktadır. Rekabetsiz ve imtiyazlı bir işletmecilik yapmaktadır.

3-    Kafeterya işletmeciliği yapmaktadır. Halen 6 işletmeden sorumludur. Ve bu işletmelerde koordinatör, müdür gibi bir takım ünvanlarla istihdam edilen  sayısını bilemediğimiz ihtiyaç fazlası personel mevcuttur. Ayrıca bu işletmelerdeki fiyatlar özel firmalardaki fiyatlardan daha yüksektir. Eğer örneklersek 1.5tl.ye çay içilen bir yerdeki zararın nasıl olduğunu merak etmekteyiz.

4-    Bazı belediye gayrimenkulleri de şirket aracılığı ile 3. Şahıslara kiralanmıştır ve bu gelirler de şirkete kalmaktadır.

Natrexone without a prescription Gelir kaynakları sıralanmıştır, net rakamlar bilinmemektedir. Ortada çok kötü yönetilen bir şirket vardır. Maaş ödemesi için yapılan sermaye artırımı kötü yönetimin itirafıdır. Ama biz her şeye rağmen bu şirketin yaşatılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Şimdi bir kez daha kamuoyu nezdinde bu bilgilerin acilen herkesle paylaşılmasını, doğru veriler ışığında çözüme gidilmesi için gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.

Şirketin, ana sözleşme hükümlerine ve Ticaret Kanununa uygun , saydam ve hesap verebilir bir şekilde yönetilmesini istemekteyiz?.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.