Bodrum Gündem

Ortakent Deve Güreşlerinde Hoşgörü ve Birlik Görüntüsü…

07.01.2013
0
A+
A-

Ortakent-Yahşi Beldesinde yeni yapılan “GÜREŞ ARENA” da geleneksel hale gelen deve güreşlerinin 20. si 200 deve ve beş bin kişinin katlımı ile yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 6 Ocak 2013
Kıran kırana geçen deve güreşlerine Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinden 200 devenin katıldığı 20. Geleneksel Ortakent Deve Güreşi Festivali’ni izlemeye yaklaşık 5 bin kişi geldi. Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz?ın ev sahipliği yaptığı 20. Geleneksel Ortakent Deve Güreşi Festivali’ni Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ile birlikte Bodrum siyasetinin popüler isimleri de izledi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun güreşleri samimi bir şekilde birlikte izlediler. Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ve Bodrum Esnaf Odası Başkanı Mustafa Danacı, Müze Müdürü Yaşar Yıldız deve güreşlerini izlediler. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’da güreşleri izlemeye gelenler arasındaydı. Başkan Mahmut Kocadon deve güreşlerinin Bodrum kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, Ortakent Deve Güreşi Arenasını çok beğendiğini ve Başkan Mehmet Onur Şahbaz’ı tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

Strattera online Kocadon, Tosun ve Başaran Yan Yana…

Bodrum siyasetinde, Bodrum ve Bodrum kültürü sözkonusu olduğunda, Türkiye’ye örnek olacak görüntüler sergilenir. Bodrum siyasetinin iki önemli ismi Mehmet Kocadon ve Mehmet Tosun siyaseten rekabet içinde olmalarına karşın Türkiye’ye örnek olacak görüntülere imza attılar. Mehmet Başkanlar ve MHP İlçe Başkanı Asım Başaran yan yana samimi pozlar verdiler. Bu görüntüler ortak paydanın Bodrum olduğunu herkese göstermiş oldu. Başkanların bu davranışı güreşleri izlemeye gelenler tarafından taktir ve övgü ile karşılanırken “Bodrum hiç bir yere benzemez. Bodrum ve kültürümüz sözkonusu olunca hepimiz bir oluruz, birlik oluruz” dediler.

Yeni Sahada, Eski Yörük Kültürü…
Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, deve güreşlerinin bu yıl 20. sini gerçekleştirdiklerini ve şenliklerin Yörük kültürünü yaşatmak açısından önemli olduğunu kaydederek, yeni güreş sahasının eski ve köklü kültürümüzün yaşatılması için yararlı olmasını dilediğini söyledi. Başkan Şahbaz ?Son derece neşeli ve renkli bir ortam. Geleneksel olarak bu Yörük kültürünün, Türk kültürünün önemli bir unsuru diye düşünüyoruz, atalarımızdan bize kalmış bizde yaşatmaya çalışıyoruz. Her sene çok coşkulu geçiyor. Bu senede çok coşkulu, yeni sahamızın da etkisi oldu bu konuda??

Ortakent Arena’da 200 Deve Yarıştı…
20.si yapılan Ortakent-Yahşi Deve Güreşi Festivali yeni Arena’da 200 kadar devenin yarışına sahne olduğunu ifade eden Başkan Şahbaz “Bu sene, Ege? den Marmara?dan, Akdeniz?den ciddi bir katılım var. Hem güreş severler, hem de bu işi ilk defa turizm amaçlı olarak Bodrum?da bulunan ve daha önce böyle bir güreşi seyretmemiş misafirlerimizde bu tecrübeye şahit oluyorlar şuanda. Son derece renkli, son derece zevkli, dediğim gibi her sene bunu devam ettirmek gibi amacımız var bundan önce böyleydi, bundan sonra böyle olacak?? dedi.

Gelir Bu sene Camini yapımına Destek Olacak… purchasing Plavix
Ortakent-Yahşi 20.Deve Güreşi Festivalinden elde edilen gelir Ortakent Camiinin yapımı için kullanılacak. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 20 bin lira, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon 15 bin lira, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun 10 bin lira ve Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın 5 bin lira bağışta bulundular.

Ortakent Arena’dan Renkli Sahneler…

Deve güreşini izlemeye gelenlerin güreş kadar, çoluk çocuk piknik yaptılar ve Generic Cialis “Güreş bahane, piknik şahane” dediler. Ailelerin yoğun olarak geldikleri deve güreşi festivalinde deve sucukları, kavurması ve köftesi yenildi. Arenanın etrafındaki binlerce izleyici mangal yaparken bir yandan da güreşleri izlediler. Festivalde bol miktarda Bodrum Mandalinası da tüketildi. Güreşlerde en çok dikkat çeken görüntülerden birisi de kadın deveciydi. Devesini güreşe hazırlayan, kadın güreşçinin devesine hakimiyeti ve yönlendirmesi oldukça dikkat çekiciydi. Görenler bir çok erkek bile bu hakimiyeti sağlayamaz yorumları yaptılar.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.