Bodrum Gündem

Nerelerde Basın Açıklaması Yapamazsınız?

Nerelerde Basın Açıklaması Yapamazsınız?
14.01.2013
0
A+
A-

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan imzalı yazıda, Bodrum Yarımadası genelinde nerelerde basın açıklaması yapılamayacağına dair karar 02 Ocak 2013 tarihi itibari  ile açıklandı.

Bodrum Gündem Haber

KARAR METNİ

buy Indocin online Bodrum Kaymakamlığından:
get Paxil Ventolin price

Basın Açıklaması ve İmza Stantlarının Nerelerde Yapılamayacağına ve Açılamayacağına Dair Karar

KARAR TARİHİ    :02/01/2013

KARAR NO             :2013/1

Amaç

MADDE 1- Bu karar; Anayasanın 26. maddesinde ifade edilen düşünceyi açıklama ve yayma hakkı çerçevesinde, ilçe merkezinde tüzel ve gerçek kişiler tarafından yapılacak olan basın açıklamaları ve imza stantlarına ilişkin esaslar ile kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından nerelerde yapılamayacağı/açılamayacağı tespit etme amacını taşımaktadır.

Kapsam

MADDE 2- Bu karar, basın açıklaması yapmak ve imza standı açmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sorumluluğu ile kamu görevlilerinin görev ve yetkilerini kapsar.

Dayanak

MADDE 3-  Bu karar 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32. maddesi ve İçişleri Bakanlığının 02.11.2012 tarih ve 2012/64 sayılı genelgesi dayanılarak hazırlanmıştır.

Genel Esaslar

MADDE 4- Anayasanın 26. maddesinde ifade edilen düşünceyi açıklama ve yayma hakkı çerçevesinde; kamuoyu oluşturmak amacıyla, şiddet içermeyen, kamu düzenini bozmadan, en fazla iki saati geçmemek üzere, gürültü ve çevre kirliliğine yol açmadan, yaya ve araç trafiğine engel olmayacak sayıda katılımla basın açıklaması yapılabilir.

Basın açıklaması yapmak amacıyla herhangi bir yerden başka bir yere kamu düzenini bozacak şekilde gösteri amaçlı toplu yürüyüş yapılamaz.

Basın açıklaması öncesi yapılacak çağrılar ile basın açıklamaları esnasında el ile taşınabilir ses yükseltici cihazlar haricinde ses yükselten cihaz kullanılamaz, bu amaçla sabit platform kurulamaz.

Kaymakamlığa bildirimde bulunmak şartıyla, en fazla (7) günü geçmemek üzere imza standı açılabilir.

Basın Açıklamasının Yapılamayacağı ve İmza Stantlarının Açılamayacağı Yerler

MADDE 5- Hükümet Konağı binası ve konutu, Adliye, Belediye (Belediye Meydanı Hariç), Emniyet hizmet binaları, Askeri bina ve tesisleri, Cezaevi ve T.BM.M?de grubu bulunan partilerin binalarının önünde ve yakın çevresinde, resmi kurum binalarının içi ve müştemilatında basın açıklaması yapılamaz ve imza standı açılamaz.

Cezai İşlemler

MADDE 6- Bu kararın aksine hareket edenler hakkında eylemleri başka bir suç teşkil etmedikçe 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66.maddesinin atıfta bulunduğu 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uygulanacaktır.

Yürürlük

MADDE 7-Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve ilgili tüm kişi ve kuruluşa tebliğ yerine geçer.

Yürütme

MADDE 8- Bu kararı Bodrum Kaymakamlığı  yürütür.

Dr.Mehmet GÖDEKMERDAN

       Bodrum Kaymakamı

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.