Bodrum Gündem

Kuzey Bodrum Belediyesi Olabilir mi?

17.01.2013
0
A+
A-

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği,  Yalıkavak, Gündoğan ve Göltürkbükü Belediyeleri meclislerinin de aldığı karar ile birleşme kararı aldılar.

vardenfil online

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-16 Ocak 2013
Muğla?nın Büyük Şehir olması ve buna bağlı olarak Bodrum?un da 10 belde belediyesinin kapatılarak tek belediyeye dönüştürülmesine alternatif çözümler aranırken, üç belediye birleşerek, kanunda bahsi geçen 20 bin nüfus ile ilçe belediyesi olma yolunda ilk adımı attılar. Konu ile ilgili olarak Yalıkavak Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar ve üç belediyenin meclis üyeleri katıldı.

İlçe Olma Önerisi ve Meclis Kararları Önce Bodrum Kaymakamına?

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan onaylanan büyükşehir yasasından sonra Bodrum Yarımadası’nın tek belediye olacağını, bu haliyle yarımadanın her noktasına hizmet götürülmesinin çok zor olacağını belirterek, yarımadanın kuzey bölümünde 3 belediyenin birleşmesiyle hizmetlerin daha iyi verileceğini söyledi. Saruhan birleşme kararının önce Bodrum Kaymakamlığı’na götürüleceğini, buradan Muğla Valiliği aracılığıyla İçişleri Bakanlığı’na sunulacağını, çıkacak karardan sonra yarımadanın kuzeyinin yeni bir ilçe olmasını beklediklerini söyledi.
Başbakan?a Götüreceğiz?
Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar Muğla’nın büyükşehir olmasına sıcak baktığını ancak Bodrum Yarımadası’nın tamamına tek belediyenin bakmasının çok zor olacağını belirtti, bu yüzden yarımadanın kuzey bölümünün ayrı bir ilçe olmasının Bodrum’a çok yararlı olacağını söyledi. Başkan Kaynar konuyu Başbakan?a kadar taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.
Kuzey Bodrum Belediyesi?

Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ise Bodrum Yarımadası’nın kuzeyinin zaten daha önce Turizm Gelişim Bölgesi olduğunu hatırlatarak; Biz ilk adımı atarak meclis kararı aldık. Bundan sonra Muğla Valiliği bu kararı görüş bildirerek İçişleri Bakanlığı’na buy Plavix online gönderecek. Eğer üç belediyenin birleşmesi kararı alınırsa, ilçe olmak için süreci başlatacağız. Bu noktada hangi isim altında birleşeceğimizin önemi yok. Önemli olan birleşme kararımızın onaylanması. Farklı partilerden olmamıza rağmen partilerimizde bu kararımızı destekliyor” dedi.
Daha sonra bugün doğum günü olan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’a süpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Kutlamaya her üç belediye başkanı, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve basın mensupları da katıldı.

buy Ventolin

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.