Bodrum Gündem

Sünnet Kabus Değil, Güzel Bir Anı Olmalıdır

Sünnet Kabus Değil, Güzel Bir Anı Olmalıdır
18.01.2013
0
A+
A-

Aileler sünnet için sömestr tatilini tercih ediyor. Bir ailenin ve erkek çocuğunun hayatındaki en önemli anlardan biridir sünnet.

Bodrum Gündem Haber/17Ocak 2013

Bazı çocukların çok güzel geçirdiği ve aklında sünnet düğününden renkli karelerin kaldığı güzel bir anı iken; bazı çocuklar için de travmaya neden olarak ömürleri boyunca hatırlamak istemeyecekleri bir ana dönüşmüştür. Konuyla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri Özel Bodrum Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Göksel Ayköse anlatıyor:

Sünnet İçin En İdeali Yenidoğan Dönemidir

 Sünnet için en iyi dönem yeni doğan dönemidir. İlk 24-72 saat içinde, anne ve çocuk daha hastaneden çıkmadan yapılması uygundur. Hem bakımı çok kolaydır, hem de anestezi gerektirmemesi önemli bir avantajdır. İlk 1 aya kadar yapılamazsa; 1-2 yaş arasında daha çocuk bezli iken yapılması önerilir. Çocuk bezi sayesinde pansuman gerekmez. Aile için bakım sorunu olmaz. Mikrop kapması söz konusu olmayacağı gibi, ilk günlerde çarpma gibi dış etkilerden güzelce korur. Bebek psikolojik olarak sünnetten etkilenmez. Yenidoğan sünnetinde kanama riski çok azdır.Yenidoğan sünneti yapılan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları oldukça az görülür.Kozmetik sonuçları daha iyidir.

Belli  Yaşlarda Yapılan Sünnet Travmaya Neden Olabilir  Buy Fluoxetine

Tıbbi olarak bir zorunluluk yoksa, cinsel organ kaybı korkusu dönemi olan 3,5 ila 5,5 yaş arasında uygulanmaması iyi olur. Yeni doğan dönemini kaçırmış çocuklarda, 3-6 yaş döneminin öncesinde yani sünnet ile ilgili korkular gelişmeden yapılması daha uygundur. Küçük çocuklarla iletişim kurabilmek ve onları uzun süre hareketsiz kalmasını sağlamak çoğu zaman imkansızdır. Büyük çocuklarda ise bu olayın kötü anılar bırakmaması için sünnetin yeni doğan dönemi dışında genel anestezi altında yapılması uygun olacaktır. Çünkü 6 yaştan sonra tüm çocuklar genellikle sünnetten korkarlar.

Sünnet Uzman Ellerde Yapılmalıdır

Günümüze dek bir çok yöntem uygulanmış olmakla birlikte bugün için en doğru yöntem klasik cerrahi yöntemdir. Gerekli temizlik ve cerrahi ortam hazırlanarak sünnet derisinde mevcut olan yapışıklıklar açılıp, yeterli uzunluktaki deri kesilir. Kanama tamamen kontrol altına alındıktan sonra yara dudakları dikişle birbirine yaklaştırılır ve açık yara bırakmayacak şekilde sünnet işlemi bitirilir. Bu dikişler kendiliğinden eridiğinden, dikiş alma problemi olmaz. Sünnetin yapılması için gerekli süre normal şartlar altında 20-25 dakikadır.

Özellikle yeni doğan sünnetini, bu konuda tecrübeli bir üroloji uzmanının yapmasında fayda vardır. Diğer sünnetleri de, cerrahi nosyonu olduğu için, herhangi bir operatör doktorun yapmasında yarar vardır.

Hangi Durumlarda Sünnet Yapılmamalı ? misoprostol online

? Çocuğun doğduğunda ilave bir sistemik hastalığı varsa,

? Genel sağlık durumu bozuksa,

treat breast cancer

? Enfeksiyon tablosu görülüyorsa,

? Penise ait anomaliler (Peygamber sünneti, gömük penis, penil rotasyon, penil deviasyon gibi) varsa,

? Sarılıkla ilgili değerleri çok yüksekse ve bir tedaviye ihtiyaç duyuluyorsa, bu tedavi tamamlanmadan kesinlikle sünnet yapılmamalıdır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.