Bodrum Gündem

Turgutreis’te ?Değirmen Restorasyonu? Konferansı

20.01.2013
0
A+
A-

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, 2013 yılının konferanslar serisine ?Değirmen Restorasyonu? ile başladı.

Prozac price Bodrum Gündem Haber/18 Ocak 2013

Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Şerife Türk Derin?in verdiği konferansta, Bodrum’da birçok bölgede yer alan değirmenlerin özelliklerini, restorasyon gören malzemelerin atölye çalışmalarını, yerinde montaj lamayı, restorasyon çalışması yapılan ve yapılacak değirmenlerin Bodruma kazandıracak artı değerlerini de katılımcılarla paylaştı.

Turgutreis beldesi Mavi Galeride gerçekleşen order Strattera ?Değirmen Restorasyonu? konferansına Turgutreis Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Eray Çakır, Yüksek Mimar Ahmet İğdirligil, Mimar Dr. Suha Özkan?ın da aralarında bulunduğu birçok katılımcı ile gerçekleşti.

Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Şerife Türk Derin?in, “Bodrum Değirmen Burnu Mevkii?nde bir Restorasyon Hikâyesi? başlığıyla Bodrum’daki değirmenlerle ilgili bilgi verdi. Derin, Bodrum’un Değirmenler Burnu Mevkisinde bulunan 8 değirmenden birinin restorasyon çalışmasını da anlattı. Derin “Değirmen Burnu Mevkii’nde bulunan sekiz değirmenden birinin restorasyon çalışması üç aylık gibi kısa bir dönemde tamamlanmıştır. Restorasyon çalışmalarının ilk olarak röleve ve yerinde incelemelerle başlanması gerekir. Değirmenlerin özellikleri, restorasyon gören malzemelerin atölye çalışmaları ve yerinde montaj lama oldukça önemlidir. Bodrum’un simgesi haline gelen ve bölgede yıllar önce aktif olarak kullanılan bi değirmenlerin yapılacak şimdiki restorasyonu Bodrum’a değer kazandıracaktır” dedi.

Konferansın sonunda değirmenlerle ilgili yapılan atölye çalışmalarından oluşan videoda katılımcılara sunuldu. Konferansın sonunda ise Turgutreis Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Eray Çakır tarafından Şerife Türk Derin’e teşekkür plaketi verildi.

cheap Topamax

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.