Bodrum Gündem

Deprem Dede Hayatını Kaybetti

Deprem Dede Hayatını Kaybetti
21.01.2013
0
A+
A-

Türkiye, Deprem Dedesi’ni kaybetti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Profesör Ahmet Mete Işıkara, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Bodrum Gündem Haber/21 Ocak 2013 order Vermox

Türkiye, Ahmet Mete Işıkara’yı 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında yaptığı açıklamalar ve çalışmalarla tanıdı. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye’yi dolaşarak vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmeye çalıştı. Depremden korunma yöntemlerini kendine özgü sevimli tavırlarıyla anlatan Işıkara, özellikle çocukların methotrexate online deprem dedesi” oldu.

1941 yılında Mersin’de doğan Ahmet Mete Işıkara,1965 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümü’nden mezun oldu. xenical to buy online Profesör Işıkara, deprem araştırmaları ve depremlerin önceden belirlenmesi konularında birçok çalışmaya katıldı. Işıkara 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü Müdürü olarak göreve başladı. 1999 Marmara depremi sırasında da bu görevi yürütüyordu.

Bir süredir yüksek tansiyon ve kalp yetmezliği sorunu yaşayan Profesör Işıkara, 20 Kasım’da hastaneyeye kaldırılmıştı. Profesör Ahmet Mete Işıkara yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.