Bodrum Gündem

Başka Bir Okul Mümkün?

Başka Bir Okul Mümkün?
25.01.2013
0
A+
A-

order Albendazole İstanbul ve Bodrum’da BBOM Derneğinin ilkelerine bağlı olarak kurulan kooperatifler aracılığıyla iki BBOM ilkokulunun açılması aşamasına gelindi.

Bodrum Gündem Haber buy Valtrex Natrexone Buy

BBOM Okullarında temel hedef demokratik, katılımcı, toplumsal adalet ilkesine dayanan ve ekolojik değerleri gözeten bir eğitim yaklaşımını hayata geçirmektir. Bu yaklaşım dört ana eksene dayanmaktadır ? Alternatif  Eğitim, Demokratik Yönetim, Ekolojik Duruş ve Özgün Finansman.?

BBOM?un ?Alternatif Eğitim? ekseni ?Her çocuk faklıdır?, ?Her çocuk farklı öğrenir? ve ?Her çocuk eğitim yaşamını belirleme hakkına sahiptir? ilkelerine dayanmaktadır.  Dört duvar içerisinde çocuğu sınırlar çizerek eğiten eğitmenlerin ve tüm çocukları birbirinin kopyası bireyler olarak algılayan bir eğitim anlayışının yerine, bulunduğu çevre, doğa ve toplum ile ilişkiler kuran bir okul olması hedeflenmekte. ?Özgün finansman? ekseni ise ticari kar amacı güdülmeden ailelerin bir araya gelerek kendi okullarını kurmalarına ve işletmeleri esasına dayanmak. Finansman yapısı aynı zamanda ekonomik, kültürel ve sosyal haklar bağlamında dezavantajlı gruplara mensup ailelerin çocukların için burs mekanizmaları da içermektedir.

S.S. Bodrum Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifinin okul arazisini tahsis sürecine girdiği belirtildi. 26 Ocak 2013 Cumartesi günü Bodrum?da kapsamlı bir tanıtım ve dayanışma toplantısı düzenleyen yetkililer ? Kolektif çalışma yapılarına dahil olmak isteyen yeni gönüllülere geldikleri aşamayı aktarmak, BBOM eğitim anlayışını tanıtmak, Bodrum BBOM Okulunun açılışına dair süreci, katılım koşullarını paylaşmak amacıyla?  böyle bir toplantı düzenlediklerini bildirdiler.

Tarih: 26 Ocak Cumartesi, 17:00-19:00,

Grand Newport Otel (http://www.hotelgrandnewport.com/)

İletişim: [email protected], GSM: 0533 5145267

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.