Bodrum Gündem

Bodrum?da Bu Hafta

28.01.2013
0
A+
A-

Premarin                    

28 Ocak  2012  ?03 Şubat 2013                           

Devam Eden  sergiler buy Premarin

**Nurol Sanat Galerisi-Oasis AVM

Mustafa Tunçalp Seramik Sergisi 10 Şubat 2013’e kadar  Pazartesi hariç her gün

12.00 ? 20.00 saatleri arasında görülebilir.
Çiğdem Belgesel Film Gösterimi

**Bodfad Dernek Merkezi

31 Ocak 2013  saat 18.30

FOOD INC / GIDA A.Ş.
Süper marketlerden aldığımız ve ailelerimize sunduğumuz gıdalar hakkında gerçekten ne kadar bilgi sahibiyiz? Gıda A.Ş.?de Robert Kenner gıda endüstrisinin üzerindeki örtüyü kaldırıyor, ABD hükümetinin izniyle uzun süredir müşterilerden saklanan mekanikleştirilmiş sistemi gözler önüne seriyor. Belgesel ne gibi gıdalarla beslendiğimiz, gıdalarımızın nasıl üretildiği, bu gıdaların sağlığımıza etkileri ve bu değişim dalgasının nasıl küresel gıda endüstrisini boydan boya etkilediği hakkında şaşırtıcı hatta şoke edici gerçekleri ortaya seriyor.
Ödüllü yönetmen Robert Kenner, araştırmacı yazar Eric Schlosser ve Michael Pollan ile birlikte gıda sektörünü insan sağlığı, işçi hakları, hayvan hakları açılarından araştırarak sarsıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.
Gıda A.Ş. Amerikalıların marketlerden aldıkları yiyeceklerin aslında nereden geldiğini ve bunun gelecek nesillerin sağlığı için ne anlama geleceğini anlatıyor. Aynı zamanda, bir takım şirketlerle devlet kurumları arasındaki dostane ilişkiyi anlatıyor; tüketici sağlığına, tarıma, çiftçilere, hayvan haklarına ve çevreye düşman bir dostluğu. Ne yediğimize dair korkunç gerçekler başka bir dizi gerçekle iç içe geçiyor; endüstriye, sömürüye ve açgözlülüğe dair gerçeklerle

Konferans

**Turgutreis Şevket Sabancı Kültür merkezi Mavi Galeri

31 Ocak 2013  saat 18.00

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi birbirinden farklı konu başlıklarından oluşan konferanslar serisinde, 31 Ocak Perşembe günü Ege Üniversitesi Bergama MYO Eser Koruma Programından Öğr.Gör.Dr. Sema Çakalgöz ?ü  ağırlayacak.Öğr.Gör. Sema Çakalgöz ?Yöntem ve Uygulamalarıyla Geçmişten Günümüze Mozaik? konulu konferansıyla Mavi Galeri de sanat severlerle birlikte olacak.

Mozaik Sanatı, Anadolunun en güzel süslerinden, çağlar boyunca Anadolu Medeniyetlerinin yaşam mekanlarını süslemiştir. Uzun yıllar unutulmaya  mahkum edilen mozaik sanatı Cumhuriyet?in ilanından sonra mozaik sanatına gönül vermiş mozaik sanatçıları tarafından  tekrar hayat bulmuştur. Mozaiğin, ana malzemeleri de doğa saklıdır;  taş,toprak ve cam. Topraktan gelen ve belli bir ahenk içinde yan yana dizilerek, hünerli ellerde ateşle dans ederek yeni formlar kazanan mozaik ilk günkü kadarcanlı ve kalıcı bir malzeme olması nedeniyle her daim büyük ilgi görmüştür.Öğr.Gör.Sema Çakalgöz ?de konferansında; mozaik sanatının tarihini, tekniklerini, arkeolojik eserlere uygulanacak yöntemleri, mozaik sanatımız hakkında merak edilen her şeyi bizlerle paylaşacak.Kendi arşivinde yer alan mozaik eser fotoğraflarıyla da zengin bir sunum gerçekleştirecektir.Zamanı donduran ışıltı olarak kabul edilen mozaik sanatının, ele alınacağı konferansımıza katılımınızı bekleriz.

Bodrumda Gelecek Hafta

Bodrum Meydan Sahnesinin organizasyonu olarak ”Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisindeki Süleyman karakteriyle beğeni toplayan Renan Bilek 08 Şubat 2013 Cuma günü ”Aramızda Kalsın” adlı tek kişilik

gösterisi ile Bodrum da…

BODRUMDAN DUYURULAR

TÜRK SANAT MÜZİĞİ ÇALIŞMALARI

ZEKİ MÜREN SANAT DERNEĞİ
Her Perşembe saat 18.30 da Zeki Müren Sanat müzesinde Zeki Müren Sanat derneği Türk Musikisi Korosunun şef Ahmet Sabancı yönetimindeki çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara katılmak isteyenlerin Perşembe günleri saat 18:00 de Zeki Müren Sanat Müzesine gelmelerini rica ederiz

BODRUM MUSİKİ DERNEĞİ Disulfiram online

1995 ten beri Bodrumda faaliyet gösteren Türk Müziği koromuz bu hizmeti Beldelerimizdeki sanatseverlerin ayağına kadar götürme faaliyetine yönelmiş bulunmakta..Bu cümleden olarak bu yıl da Gündoğan beldemiz de “Serbay Ilıcak kültür merkezi”nde Çarşamba günleri saat 13.45 de Bestekar Şef Saim Gümüş yönetiminde çalışmalara başlıyor..

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür merkezi

Geleneksel Çini ve Satranç Kursları

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi ile Bodrum Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslara olan yoğun ilgi  çalışmalarımızı her geçen gün arttırmaktadır.

Bugüne kadar üç defa açılan ve yoğun ilgi gören ?Çini? ve? Satranç? kursu yetişkinlerimiz için tekrar açılacaktır.

Geleneksel Sanatların en güzel örneklerini kazandıran Çini Sanatı bugün yaşamımızda birçok obje üzerine uygulanabildiği gibi mimaride de kullanılmaktadır.

Kursiyerlerimiz tam donanımlı atölyelerimizde çini eserinin desenlemesinden fırınlanmasına kadar her şeyi rahatlıkla yapabilmektedirler.

Alanında uzman eğitmenimizle birlikte çini sanatını öğrenmek, el emeği göz nuru yaptığınız muhteşem çinilerinizi yaşam mekanlarınızda sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz ?Çini Sanatı? kursumuza,

Satrancın saymakla bitmeyen faydaları, satranç oyununun her geçen yetişkinler arasında  kullanımını arttırmaktadır. Satranç, görsel zekayı geliştirir, görsel hafızayı kamçılar, Özgüveni artırır ,bireyin kendisini daha iyi tanımasına olanak sağlar, bu sayede bireyin daha başarılı olabileceği yetenekleri gün ışığına çıkarmasını sağlar, özgüveni sayesinde kendi hakkında doğru kararlar verir ve daha neler neler??

Sizde kişisel ve  toplumsal yaşamınızda bir adım önde olmak istiyorsanız , hafta içi saat : 08:00-17:00 arasında size uygun aşağıda yazılı programlardan birine kayıt için Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezine bekleriz.

BODRUM KARSANAT ŞAN STÜDYOSUNDA

ŞAN DERSLERİNE DEVAM
İstanbul Devlet Opera ve Balesi emekli Opera sanatçısı ve şan pedagogu Gülderen Erdoğmuş’tan, KARSANAT ŞAN STÜDYOSUNDA / Bitez,

Şan eğitimi ve vokaliz çalışmaları ? stil ve yorum (enterpretasyon) – repertuar çalışması – nefes ve diafram – Türkçe ve farklı dillerde artikülasyon ve diksiyon çalışmaları, solfej, piyano eşliğinde icra ve  artistik sunum eğitimi.

Repertuar alanlarıOpera  – Müzikal – Jazz – Popüler ve hafif Müzik – Türk Müziği

Nihan  Atlığ  Simpson   (MSGSÜ   Devlet Kons. öğretim Üyesi)  PİYANO-SOLFEJ-ARMONİ   dersleri

Zeynep Sema  Çelebi   (İstanbul Üniversitesi  Devlet  Konservatuvarı)    KEMAN     dersleri

Deniz  Sezgün             (A.Üniversitesi  Devlet  Konservatuvarı)  KLARNET  dersleri

ABRSM (İngiliz Kraliyet  Müzik Okulları )Sınavları  ve Konservatuvar  giriş  sınavlarına hazırlık   çalışmaları .

Bilgi için: 0532 613 32 36    [email protected]

Bilgi için: 0533 633 29 31

BABURU SERAMİK KURSU

Bamburu Seramik Atölyesi Yalıkavak

Kurslar haftada 1 gün 3 saattir , temel seramik şekillendirme ve dekorlama tekniklerini öğretiyoruz.

Adres: Yalıkavak Merkez mah. Atatük cd. Ballıkaya İş Merkezi No:43 B/1

0535 814 6079

[email protected]

bamburuseramik.blogspot.com

Cansu – Rahmi İmrak

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.