Bodrum Gündem

Haftanın Fıkrası, Şarkısı, Şiiri ve Haftanın Sözü

Haftanın Fıkrası, Şarkısı, Şiiri ve Haftanın Sözü
11.02.2013
0
A+
A-

Bodrum Gündem Gazetesi olarak her hafta başında bir fıkra, bir şarkı, bir şiir ve bir söz’ü sizler ile paylaşacağız.

Haftanın Fıkrası

Tıp Fakültesinde Profösör asistanları ve öğrencilerine insanın oluşumunu anlatıyor;

“Bütün bebekler aynı sayıda hücreden oluşurlar. Embriyodaki hücreler 9 ay boyunca gelişerek çeşitli organları oluştururlar. Sorun erkek bebeklerin oluşmasında çıkar…”

Kısa bir sessizlik oluyor, Profösör devam ediyor; “Hücre sayısı aynı olduğuna göre, o önde sallanan alet nasıl oluşacak. Bilim adamları araştırma yapmışlar ve erkek üreme organını oluşturan hücrelerin nerden geldiğini bulmuşlar…”

Hoca susuyor, asistanlarını ve öğrencilerini süzüyor, bir baştan bir başa. Öğrenciler meraklı gözler ile ve sessizce yanıtı bekliyorlar; Plan B online

buy cytotec Profösör: “Beyinden…” diye yükses bir sesle yanıtı veriyor. Asistanlar ve öğrencile birbirlerinin gözlerine bakıp, algılamaya çalışıyorlar hocanın söylediklerini.

Profösör devam ediyor; “Yani erkeğin beyin hücrelerinden bir bölümü asağılara göç edip, erkek cinsel organını oluşturuyorlar. Boylece kız çocuklar erkek çocuklardan daha akıllı uslu oluyorlar. Çocuklar ergenlik çağına gelince sorun daha da büyüyor. Çocuk büyüdükçe sadece beyinleri arasındaki fark büyümüyor, düşünme merkezleri de değisiyor. Kadın başı ile düşünürken, erkek düşüceleri bir ölçüde, aşağılara göç etmiş eski beyin hücrelerinden de oluşuyor. Tabii sorunun büyüklüğü erkekten erkeğe değişiyor. Bazı erkeklerde aşağı göç eden beyin hücresi sayısı az. Bunlar hemen tüm mental kapasiteye sahip ama, cinsellik açısından çok sıkıcı adamlar oluyorlar. Bunlara tıp dilinde “Cumhuriyetçi” deniyor…”

Asistanlar ve öğrenciler can kulağı ile Profösörü dinlemeye devam ediyorlar; “Bazılarında daha çok beyin hücresi aşağı iniyor.. Tip dilindeki isimleri, “Demokratlar!..” Çok ender olarak hemen tüm beyin hücreleri aşağı göç etmiş erkekler var. Bunlara da “Sayın Başkan” diyoruz!…”

Haftanın Şarkısı

Bu haftanın şarkısı Yaprak Sayar’dan “Hatırla Peri”. Yaprak Sayar, Murat Bardakçı’nın Habertürk kanalda Cumartesi geceleri yayınlanan “Tarihin Arka Bahçesi”nde geç saatlerde şarkı söylüyor. Sadece o sesi dinlemek için geç saatlere kadar bekleyenler olduğu ifade ediliyor. Müthiş bir ses, lakin esas olan ise seslendirdiği şarkıların kaltesi ve güzelliği.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/8Zb3gHIBlvk”]

Haftanın Sözü

Haftanın sözü Sunay Akın’dan. Arkamda değil yanımda ol mu diyor acaba?

 

Hep denir ya ”ben arkandayım, sırtın yere gelmez” order misoprostol diye…

Ben almayayım, yüzüm yere geleceğine, sırtım yere gelsin.


Haftanın Şiiri

Haftanın şiiri ise Nazım’dan. Genco Erkal ve Fazıl Say Nazım’ın şiirini birlikte yorumlamışlar. Sade olsada olurdu, ama böylesine de söz bulamıyorum.

 

[youtube_sc url=”http://youtu.be/SEbsNaWA7-I”]

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.