Bodrum Gündem

Feriha Eriş İle Aşk ve Sevgi Şiirleri Dinletisi

16.02.2013
0
A+
A-

Bodrum Belediyesinin katkısı ile ÇYDD Bodrum Şubesi ve Feriha Beriş tarafından hazırlanan “Aşk ve Sevgi Şiirleri” konulu şiir dinletisi

Bodrum Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-16 Şubat 2013

Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’nin katkıları ile uzun yıllardan bu yana süren “Feriha Eriş İle Şiir Dinletileri”nde bu ay (Şubat 2013) Dünya ve Türk şairlerinin “Aşk ve Sevgi Şiirleri” şiirseverler tarafından okundu. Şairler hakkında kısa bilgilere de yer verildi. Etkinlikte Victor Hugo, Pablo Neruda, Edgar A.Poe, Aragon gibi dünya şairleri ile birlikte başta Nazım Hikmet olmak üzere Hasan Hüseyin Korkmazgil, Özdemir Asaf, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Süreyya, Aziz Nesin, Özdemir Asaf, Afşar Timuçin, Ümit Yaşar Oğuzcan, Atilla İlhan’ın aşk ve sevgi üzerine yazdıkları şiirlerinden örnekler okundu. Şairlerin yaşamlarından kısa kısa bilgiler verilirken aşk ve sevgiye bakışları ile dünya görüşleri de anlatıldı.

Etkinliğin başında kısa bir açış konuşması yapan Feriha Beriş 14 Şubat Sevgililer Günü nedeni ile Şubat ayının bir çok dünya ve Türk şairin aşk ve sevgi şiirlerinden seçtiklerini ifade etti. Beriş, Sevgililer Gününün aslında sevgi günü olarak kutlanmasının daha doğru olacağını belirtirken “Dağıtıltıkça, paylaşıldıkça ve verdikçe bitmeyen tek şey sevgidir. Bu nedenle elimizden geldiğince sevgi dağıtalım, paylaşalım, herkese dağıtalım.” Buy Strattera Generic Viagra order Paxil dedi. Daha sonra sözü ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı’na bıraktı. Meral Saraçbaşı Aragorn’dan Neruda’ya kadar bir çok dünya şairi, ozanın hayatlarından kısa kesitler sunarak şiirlerinden örnekler verdi. Türk şair ve ozanlarında hayatlarından kısa kesitler vererek şiirlerinden örnekler okuyan Meral Saraçbaşı, şair ve ozanların dünya görüşleri ve şiirin evrenselliğine dair görüşlerini dile getirdi.

Şiir Dinletisine katılanlar çeşitli şair ve ozanlara ait aşk ve sevgi şiirlerini okudular. Şiirlere Keman Üstadı Nadi Atasoy’da kemanı ile eşlik etti.

Bir dönem damgasını vuran ve tüm servetini bir kız yurdu yapılması için ÇYDD Bodrum şubesine bağışlayan ünlü sanatçı Zaliha’da şiir dinletisinde, Keman Üstadı Nadi Atasoy ile birlikte şarkıları ile katılarak, dinleyenlere nefis bir müzik ziyafeti verdi. Zaliha ve üstad Nadi Atasoy üç şarkıyı seslendirirken katılımcılarda şarkılara eşlik ettiler. Yıllardır sahneye çıkmayan Zaliha’nın performansı ise izleyenleri adeta büyüledi.

İbrahim Uçar gibi, yerel şair ve ozanlarında kendi yazdıkları şiirleri seslendirdikleri Aşk ve Sevgi şiirleri dinletisi, aralıksız 3 saat sürdü. Feriha Beriş tarafından hazırlanan şiir dinleti etkinlikleri her ayın üçüncü Cumartesi günü Bodrum Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştiriliyor.

[youtube_sc url=” http://youtu.be/Fnxr9vhaXOg”]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.