Bodrum Gündem

Ambulans Nasıl Çağrılır, Trafikte Neden Yol Verilir?

22.02.2013
0
A+
A-

cheap Cialis Professional order retin-a Özel Bodrum Hastanesi?nin Marmara Koleji Turgutreis Anaokulu?nda gerçekleştirdiği etkinlikte, 3-4-5 yaş grubundaki öğrencilere ambulans çağırmayı, ambulansa yol vermek gerektiğini öğretilirken, öğrencilerin  ambulansın içini inceleme fırsatı sunuldu.

Bodrum Gündem Haber buy Plan B online

Marmara Koleji Turgutreis Anaokulu 4 yaş grubu öğrencileri, bu yıl hazırladıkları projede sağlık konusunu ele aldı. Bu kapsamda tam donanımlı bir ambulansla birlikte okula gelen Özel Bodrum Hastanesi ekibi 3-4-5 yaş grubu öğrencilere acil bir durumda yapmaları gerekenleri, nasıl ambulans çağıracakları anlatıldı. Minik öğrenciler, anlatılanları büyük bir dikkatle dinledikten sonra Özel Bodrum Hastanesi?nin tam donanımlı ambulansını gezdiler. Acil Servis Sağlık Memuru Ali Gültekin ve Ambulans Şoförü Selami Sunmaz, çocuklarla tek tek ilgilenerek, ambulansın içinde bulunan ekipmanları ve ne işe yaradığını anlattılar. Özellikle stetoskopla ilgilenen öğrenciler, birbirlerinin kalbini dinledi.

Marmara Koleji Turgutreis Anaokulu Müdürü İpek Güler, sağlıkla ilgili etkinlikler sayesinde çocukların çok önemli bilgilere sahip olduğunu, bazı çocukların doktor korkusunu yendiğini söyleyerek; ?Bugün Özel Bodrum Hastanesi ambulansıyla birlikte okulumuza gelerek çocuklarımıza çok değerli bilgiler verdi. Hayatlarında ilk defa ambulansı yakından inceleyen öğrencilerimiz, acil durumda ne yapmaları gerektiğini ve Acil Servisi aramayı öğrendi. Bugüne kadar ambulanstan korkan bazı çocuklarımız da bu korkularını yendi. Özel Bodrum Hastanesi?ne çok teşekkür ediyoruz? dedi.

Özel Bodrum Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Yeşim Kantar ise bu tip etkinliklere katılmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek; ?Öğrencilerimizin ilgisi çok güzeldi. Çocuklar bu sayede ambulans çağırmak için neler yapılacağını, hangi numarayı arayabileceklerini öğrendiler. Ayrıca öğrencilerin ailelerine götürmek üzere hazırlamış olduğumuz bilgi kartları ve magnetleri, ailelerin evin görünen bir yere asmasını bekliyoruz. Aileler de bu konuya eğilir ve çocuklarına kendi ev adreslerini ve telefonlarını öğretirlerse çok faydalı olur. Çünkü umarız kimsenin ihtiyacı olmaz ancak olduğu takdirde, ambulans çağırırken bu bilgiler gerekiyor. ? dedi.

Önümüzdeki günlerde başka sağlık konularında da Özel Bodrum Hastanesi ve Bodrum Marmara Koleji ve anaokullarının da katılacağı etkinlikler planlandığı belirtildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.