Bodrum Gündem

Adaletsiz misiniz? Bodrumlular ile Birlikte Sorgulandı

23.02.2013
0
A+
A-

Bodrum Rotary tarafından organize edilen, Rutkay Aziz ve Taner Barlas tarafından oynanan Adalet sizsiniz adlı oyu, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi?nde 44 ?üncü kez seyirci ile buluşurken, elde edilen gelir öğrencilere burs olarak verilecek.

Premarin

Çiçek&Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-22 Şubat 2013

Bodrum Rotary tarafından tertiplenen ?Adaletsizsiniz? adlı tiyatro gösterisinin geliri öğrenci bursu olarak verilecek. Ünlü oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas?ın birlikte oynadığı ?Adalet sizsiniz? adlı tiyatro oyununu Bodrumlular tarafından beğeni ile izlendi ve ayakta alkışlandı. Felsefenin babası sayılan Sokrates, dünyanın güneşin etrafında döndüğünü ispatlayan Galileo ve İtalyan göçmen işçiler Sacco ve Vazetti?nin yargılanmalarını ve yargılanmalarındaki siyasi boyutları, günümüze atfedilerek oyunlaştırılmış.  Adalet sizsiniz adlı oyunu Ümit Denizer yazmış. Farklı dönemlerde yargılanmalarına karşın bu üç olayın ortak noktası, yıllar sonra haksız bir yargılama olduğu ve verilen mahkumiyet kararlarının yanlış olduğu yönünde karar verilmesi. Yargının siyasallaşmasını eleştiren oyunu oynayan ünlü oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas oyundaki rollerin paylaşımı ile ilgili olarak seyirci ile diyalog kurarak ince ince demokrasi eleştirilerini de yapmaları izleyenler tarafından mükemmel olarak değerlendirildi. Oyunu 450 kişi izledi.

Bodrum Rotary Dönem Başkanı Muzaffer Buyruk her sene böyle bir oyun düzenlediklerini ifade ederek ?Bu sene geçte olsa bu organizasyonu gerçekleştirdik. Geliri ile ihtiyacı olan öğrencilere burs vereceğiz. Yaz döneminde de buna benzer birkaç etkinlik daha düzenleyeceğiz? Cytotec generic dedi. Buyruk gazetecilere de oyunun duyurulması için verdikleri desteğe teşekkür etti.

buy xenical

?Adalet sizsiniz? adlı oyunun, Bodrum?dan sonra da Burdur, Alanya ve Denizli de sahneleneceği bilgisi alındı. Oyun sonunda izleyiciler oyuncuları tebrik ettiler. Oyuncuların bir çok pop-starın havalı davranışlarının aksine, samimi ve mütevazi tavırları ise dikkat çekiciydi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.