Bodrum Gündem

FEMİNİZİM VE SANAT

FEMİNİZİM VE SANAT
06.03.2013
0
A+
A-

Farklı konu başlıklarından oluşan uzman konuşmacılarla 2013 Konferanslar serisi tüm hızıyla devam ediyor.

Clonidine without prescription Xenical order Bodrum Gündem Haber buy Ventolin no prescription

Bu hafta Kadınlar Gününe özel Kadının sanattaki önemi ve hareketleri konuşulacak.

Mart ayı programında daha önce ?Sanat Tarihinde Bir Devrimci Cezanne? konusuyla zengin bilgilerini katılımcılarla paylaşan Uzman Sanat Tarihçi Göknur Gürcan bu sefer ? Feminizim ve Sanat ? adını verdiği konferansıyla tekrardan bizlerle olacak.

Özellikle Rönesans döneminden günümüze kadar olan süreçteki kadın sanatçılar; eserleri ve özgeçmişleri ile birlikte anlatılacak. Tarih içinde kadın sanatçıların neden erkek sanatçılar kadar ön planda olamadığı tartışılacaktır. Postmodernizm ve kadın sorunsalı tartışılacak olan konferansta Feminist hareketten bu yana kadınların sanat içindeki konumu üzerinde durulacaktır.

Konferans Tarihi              : 08 Mart 2013

Konferans Saati  ve Yeri : 18:00  Mavi Galeri

GÖKNUR GÜRCAN/ UZMAN SANAT TARİHÇİ

1977 Eskişehir doğumlu olan Göknur Gürcan 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olmuştur.1999-2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptıktan sonra Performans Sanatı çalışmaları yapmıştır.
2005-2008 yılları arasında Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sanat Tarihi dersleri veren Gürcan’ın birçok dergi ve kitapta yazıları yayımlanmaktadır.
2009 yılında İdart Sanat Galerisi’ni kuran Gürcan halen sanat yöneticiliği yapmaktadır.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Tarihin sayfaları arasından etkin, yetkin ve sanatçı kadınlarımızın ortaya çıkarılarak anlatılmasının – geleceğe örnek teşkil etmesi açısından da – çok önemli olduğunu düşünüyorum. Uzakta olmam nedeniyle katılamayacağım bu konferansa umarım çok kadın ve en önemlisi çok erkek katılır.
    Teşekkürler Sn. Gürcan.