Bodrum Gündem

8 Mart?ta Buruk Kutlama

8 Mart?ta Buruk Kutlama
07.03.2013
0
A+
A-

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bodrum Ticaret Odasında yapacağı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Bodrum Gündem Haber order Ventolin

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akıncı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile yayınladığı basın açıklamasında, bu yıl kadınlar gününün buruk kutlandığını açıkladı. Zeynep Akıncı, ülkemizde her gün artmakta olan kadına yönelik şiddetin cezasız kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Ülkemizde kadın üzerinde her türlü sömürü yapıldığına değinen Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akıncı?nın kamu oyu ile paylaştığı basın açıklamasının detayları; buy Accutane online

8 Mart Dünya Kadınlar Günü :  Buruk Kutlama

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından da tanımlanmış uluslararası bir gündür. Türkiye’de de 1921 den beri zaman zaman kesintilerle ama 1984 ten beri her yıl kadın örgütleri tarafından kutlanıyor.

“Kutlamak” fiili Türkiye’deki kadınların durumu göz önünde tutulduğunda en azından anlamsız veya son derece çelişkili gözüküyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Türkiye denilince akla ilk gelen her gün artan ve cezasız kalabilen kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet, kadın tacizi, kadın sömürüsü, kadına reva görülen ikinci sınıf vatandaş muamelesi, kendi bedeniyle ilgili kararlarına bile müdahale edilmesi gibi ciddi sorunlar? Bu durumları engellemek amacıyla bazı iyi niyetli çalışmaların olduğunu düşünsek de bunların yetersizliği göz ardı edilemez.

Mevzuat alanında kaydedilen  gelişmelere rağmen uygulamalardaki aksaklıkların eğitimle sağlanacak toplumsal bilinçlenme var olmadıkça engellenemeyeceği kanısındayız. Bu bilincin yaratılmasında yöneticilerimizin önder olmaları önem taşımaktadır. Bugün Türkiye’deki kadın sorunlarına bakıldığında Atatürk’ün önderliğinde kadına açılan yola toplum olarak ne denli sahip çıkamadığımız aşikardır.

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak tüm diğer kadın örgütleri gibi toplumumuzun kadın sorunlarına çare olabilmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde bize el vermeniz en içten talebimiz. Dolayısıyla ,  kadın erkek tüm Bodrum halkını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimize bekliyoruz.

Saygılarımla.

Zeynep Akıncı

Bodrum Kent Konseyi

Kadın Meclisi Başkanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Açılış Konuşmaları

Dünya Kadınlar Günü Ödülü buy Lasix online

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi

Yarımada?da yeni açılan Kadın Merkezleri

Konacık ve Yalıkavak Belediye sunumları

Fotoğraf Sanatçısı Ayşegül Kaygun Bardak anısına

Meral Saraçbaşı sunumu

Kadının Kadim Tarihine Bir Bakış

Kültür Tarihçisi Sadık Türksavaş

Bodrum Belediyesi KADEM

Keşkek İkramı

Yer:    Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu

Tarih: 8 Mart 2013 Cuma

Saat:   11:00-13:30

Geçmişten Günümüze Emekçi Bodrumlu Kadınlar

Bodrum Kent Konseyi ?Anılarla Bodrum Sohbetleri? Çalışma Grubu

Yer:    Bodrum Belediyesi Meclis Salonu

Tarih: 13 Mart 2013

Saat:   14:00

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Kent Konseyi Kadın Meclisi’ nin çalışmalarını yürekten destekliyor ve metinin içindeki her cümleye katılıyorum. Ayrıca; bu özel günün amacı ” Emekçi ” kadınların haklarının savunulması ve yapılan etkinliklerle bu haklar konusunda toplumda bir farkındalık yaratmaktır. Her çalışan kadın gibi, her ev kadını da bir emekçidir. Şu anki hükümet kadını bir doğum makinesi olarak görmekte ve mümkün olduğu kadar kadını eve hapsetmek için, 3-5 çocuk doğurun talimatlarını vermektedir. Peki ya çalışan kadına, gerekli doğum izinleri, ücretsiz kreş olanakları, ek destekler…….elzem ihtiyaçlar….vs, verildi mi, hükümetin programında var mı! Yok. Ya erkeğin geleneksel erkek egemen zihniyeti! Bir değişim oldu mu! Yok. Peki hükümet bu zihniyetteki erkekleri eğitmek için bir proje geliştirdi ve uyguluyor mu! Yok. Hükümet Türkiye’nin şu günkü tablosundaki kadına şiddetten, her günkü onlarca ” hunharca” kadın ölümlerinden rahatsız oluyor mu! Yok. Başbakan iki gündür televizyonlara çıkıp kadınların gününü güzel ” sözcüklerle” kutluyor, sanki tüm güçler elinde değil, sanki yaptırım başkalarının elinde ve kuru-kuruya ” iyiki varsınız kadınlar, siz evinize sahip çıkın ve çocuk doğurun” diyor. Bu gün hükümeti ve başbakanı eleştirme günüdür. “O”nun da farkındalığını açma günüdür. Ve bugün emekçi kadınlarımızın haklarını aradığı ve yetkililerden hesap sorduğu gündür.
    Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinde, kadın ve erkek olarak, toplum olarak daha da bilinçlenme ve sorunların çözümü için gerekli açılımların yapılması dileklerimle.