Bodrum Gündem

Eylemlerimiz de Bodrum Kadar Eğlenceli

22.03.2013
0
A+
A-

Bodrum Belediye Meydanında ilki geçen Cuma gerçekleşen ?Doğama Dokunma, Tasarını Geri Çek?  eyleminin ikincisi bugün yapıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 22-03-2013 purchase Viagra get Diflucan

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısını protesto etmek için geçen Cuma başlatılan ve bugün ikincisi gerçekleşen eylem, sonuca varılıncaya kadar her Cuma 13:30 ile 14:30 arasında tekrarlanacak.

Eyleme çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve çevreciler katıldı. Görme engelli kaptan Cengiz Orçun gitarı ile şarkılar söylerken eylemciler de kendisine eşlik etti.

Kendilerine Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi ismini veren topluluk Bodrum  Belediye Meydanında ikincisini düzenledikleri  ?Doğama Dokunma Tasarını Geri Çek?  eyleminde doğanın korunması temalı dövizler taşıyıp sloganlar attılar.

Duymayan Kulaklar Duyuncaya Kadar Bu Eyleme Devam Edeceğiz?

Kendilerine Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi adına yaptıkları eylemle ilgili açıklamada buluna  Filiz Dizdar, Kanun Hükmünde Kararnamelerle sürekli değişiklik yapıldığını, mesire alanlarından, korunan alanların yönetimlerine kadar ek çok yerde sürekli bir değişiklik yapıldığını ve yapılan bu değişikliklerin de ağırlıklı olarak doğanın talanına yönelik durumlar olduğunu kaydetti. Dizdar konuşmasına şöyle devam etti ?Bunlarla ilgili şikayetlerimizi, isteklerimizi her  hafta Cuma günü sağır kulaklar duyana kadar seslendirmeye devam edeceğiz. Bu güne kadar hiç asık yüzle eylem yapmadık. Biz barış istiyoruz,  doğa ile barış istiyoruz. Onun içinde her konu ve kişiye saygılı olarak bu taleplerimizi dile getiriyoruz.  Eylemlerimizde kırmıyoruz, dökmüyoruz sadece taleplerimizi şarkılı, türkülü dile getiriyoruz.  Daha çok bizi duysunlar ve gündeme daha çok gelelim diye bu yöntemi seçtik ve umarız bu yöntem işe yarar da bu tasarıyı geri çekerler. Bizim sağlığımızın bitişi demek, kamusal alanların asla kamu tarafından kullanılamaması demek. Zaten şu an Kanun Hükmünde Kararnamelerle bir çok hakkımızı kaybettik. Bunu etkilerini 10 yıl sonra görmeye başlayacağız. Bugünden görünmediği için bu eyleme katılım fazla olmuyor. Ama 10 yıl sonra ne demek istediğimiz anlaşılacak.

Bu Eyleme En Başta Belediye Başkanları Katılmalı?

Bu kanun tasarısı ile  yerel yöneticilerin de bir çok hakkının elinden alındığına dikkat çeken Ayşe Erdem,  yerel yöneticilerin alacağı pek çok kararda Bakanlığa danışmak zorunda kalacaklarının altını çizdi.  Erdem ?Söz konusu durum nedeniyle bu eylemimize en çok yerel yöneticilerin destek vermesi ve bu eyleme katılması gerekiyor.  Bu kanunun tasarısı  en çok belediye başkanlarını etkileyecek ? dedi.

Eylemde Kullanılan Dövizler ve Sloganlar buy methotrexate

Tasarı Doğanın Celladı, Ne Mara Kaldı, Ne Adı

SİT’ler Bizimdir Bizim Kalacak

Doğaya Evet Ranta Hayır

Parayı Veren Toprağı Çalar, Parayı Veren Planı Yaptırır

Derdiniz Doğayı Talan  Tasarınız Yalan

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.