Bodrum Gündem

Denizcilere İlk Yardım Semineri

26.03.2013
0
A+
A-

Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda Özel Bodrum Hastanesi ve Bodrum Denizciler Derneği işbirliği ile denizcilere yönelik sağlık semineri düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber Order Natrexone Online Xenical buy buy Lasix online

Seminerin başlıca konuları arasında denizcilerin sıklıkla karşılaştıkları vurgun , boğulma , hipotermi , sıcak çarpması , güneş yanığı v.b.sağlık sorunlarında,en yakın sağlık kuruluşuna ulaşılana kadar yapılması gereken ilkyardım adımları vardı.Bunun dışında temel ilkyardım prensipleri ve ambulans çağırma konusu ele alındı.

Özel Bodrum Hastanesi Acil Doktoru Erkan Ak, acil bir durumda ancak soğukkanlı ve ne yapacağını bilen kişinin yaralıya faydalı olabileceğini söyledi. Acil doktoru olarak vatandaşları acil bir durumla karşılaştıklarında önce kendilerinin güvenliğini sağlamaları konusunda uyardı ve şunları ekleri ? Güvenliği sağladıktan sonra, ambulans çağrısı yaparken mutlaka öncelikle açık adres verilmeli,  yaralıların durumu ve sayısı hakkında bilgi verilmeli ve gerektiğinde ulaşabileceğimiz bir telefon numarası bırakılmalı. Saniyelerin önem taşıdığı acil durumlarda bu bilgilerin tam ve doğru olarak verilmesi hayati önem taşır.

İlkyardım, profesyonel yardım gelene kadar yaralıyı hayatta tutmak için yapılması gerekenleri içerir. Çok basit ve hepimizin uygulayabileceği bilgiler çoğu zaman ölümle yaşam arasındaki çizgiyi belirler. Denizciler çoğu zaman kıyıdan uzaktalar ve yardım gelene kadar kendi başlarına çözüm yaratmaları gereken durumlarla sık karşılaşabiliyorlar. Hangi durumda ne yapılabileceğini bilmek hayati önem taşıyor. Bu açıdan yararlı bir seminer olduğunu düşünüyorum. ?

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ise ilk yardım bilgilerine herkesin sahip olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi “En yakınımız bile bir gün ilk yardıma muhtaç olabilir. Özellikle denizde her türlü kararı tek başına verme sorumluluğu taşıyan denizcilerin bu konuda daha da bilgili olması gerektiğini düşünerek Özel Bodrum Hastanesi ile birlikte üyelerimize ve denizcilerimize yönelik bir seminer düzenledik” dedi.

Denizcilerin ilgi gösterdiği seminerde katılımcılar merak ettikleri konularda çeşitli sorular yöneltirlerken kendi tecrübelerini de paylaştılar. Seminerin sonunda Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Özel Bodrum Hastanesi Acil Doktoru Erkan Ak?a bir teşekkür plaketi takdim etti.Önümüzdeki dönemlerde de bu tip faydalı seminerlerin devamının düşünüldüğü belirtildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.