Bodrum Gündem

Bodrum Karia Rotary Kulübü, Çocukları Sanatla Buluşturdu

25.04.2013
0
A+
A-

Bodrum Karia Rotary Kulübü, Sosyal Sorumluluk projesi olarak Bodrum Yarımadasında daha önce hiç tiyatro izlememiş, Bodrum Merkeze gelmemiş köy ve beldelerde yaşayan çocukları sanatla buluşturdu.

buy Asacol online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem cheap Paxil

Bodrum Karia Rotary Kulübü?nün sponsorluğunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında gerçekleşen etkinlikte, Bodrum yarımadasının belde ve köylerinden gelen yaklaşık bin çocuk sanatla buluştu.

?Hizmet Yoluyla Barış? sloganıyla hareket eden Bodrum Karia Rotary Kulübü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde ?Çizmeli Kedi? isimli çocuk tiyatrosunda bine yakın çocuğu tiyatro ile tanıştırdı. Tiyatro oyununu izlemeye Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, başkan yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Karia Rotary Kulübü dönem başkanı Hülya Kocadon ve kulüp üyeleri katıldılar.

Gösteri öncesi diş doktoru Aliye Muslu, çocuklara diş sağlığı, dişlerin doğru fırçalanması ve bakımı hakkında bilgilendirme yaptı. İki seans olarak sahnelenen Çizmeli Kedi isimli tiyatro oyununun ilk gösterimini Bodrum merkeze uzak yaklaşık 17 köyden gelen çocuk izledi. İkinci seansında ise Borum beldelerinden, Gümbet ve çevresinden gelen çocuklar tiyatro oyununu izlediler.

Sarıyer Sanat Tiyatrosundan 8 kişilik bir ekibin yer aldığı ?Çizmeli Kedi? oyunu 3 yıldır sahneleniyor. Ekip bir turne kapsamında değil, Bodrum Karia Rotary Kulübünün özel davetlisi olarak Bodrum?a geldi.

Çizmeli Kedi Oyunun Konusu Natrexone without a prescription

Yaşlı değirmenci oğluna miras olarak ÇİZMELİ KEDİ’ yi bırakmış. Bu kedi sıradan bir kedi değilmiş. Konuşan , dans eden, şarkı söyleyen çok akıllı bir kediymiş. Sahibi Riki’nin durumuna üzülen çizmeli kedi bir plan kurmuş;

Riki’nin kuyuya girip soyulmuş numarası yapmasını istemiş. O sırada yoldan geçen kralın arabasının önüne atlayıp, sahibi Kont Karabaş’ın soyulduğunu söylemiş. Kral ve adamları Riki’yi kurtarmışlar. Bu sayede Riki prensesle tanışmış.Bu tanışma sonucunda herşey Çizmeli kedi’nin istediği gibi gelişmiş. Prenses ile Riki evlenmişler.

Gösteri sonunda uzak köylerden gelen çocuklara öğle yemeği kumanyası verildi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.