Bodrum Gündem

Dünya Dans Günü Bodrum?da Kutlandı

01.05.2013
0
A+
A-

Türkiye’de ilk kez 2000 yılında Bodrum’da başlayan ve her yıl giderek artan bir katılımla kutlanan 29 Nisan Dünya Dans Günü, Bodrum  yarımadasındaki ilköğretim okullarının ve dans gruplarının katılımı ile bu yıl on dördüncü kez Bodrum’da kutlandı.

buy Lamisil Promethazine without prescription Bodrum Gündem Haber  cheap methocarbamol

Bodrum Belediyesinin katkıları ile Bodrum Dans Kulübü tarafından gerçekleştirilen kutlama etkinliklerinde üç yüz dansçı, 22 farklı dans gösterisi ile  izleyicilere unutamayacakları güzellikte görsel bir şölen sundular. Baleden Hip Hop’a Halk oyunlarından modern dansa kadar birçok dans türünden örneklerin sergilendiği “29 Nisan  Dünya Dans Günü” şenlikleri iki bin kişilik bir kalabalık gurubu bir araya getirdi.                                                                                   Ana okullarından gelen 4 yaş grubu minik dansçılar ile 19:30 başlayan ve büyük yaş guruplarının gösterileri ile 23:00e kadar devam eden  “29 Nisan Dünya Dans Günü Şenliklerinde üç yüz dansçı tarafından 22 farklı koreografi sunuldu.

Avusturya Fasching karnavalında 84 ekip arasında Avrupa ikincilik ödülü alan “Bodrum  Dans kulübü Yurt Dışı Tanıtım Ekibinin” Zeybek gösterisi  ve dört kıtada dünya birincilikleri alan  Zeynep Okçu Bale Okulu’nun gösterileri büyük alkış topladı.

Sunuculuğunu Bodrum Dans Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Selimoğlu’nun yaptığı “29 Nisan Dünya Dans Günü Şenliği” 3 hafta sonra yapılacak Avrupa?nın en büyük dans festivali olan “14 uluslararası Bodrum Dans Festivalinin müjdeli haberi ile son buldu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.