Bodrum Gündem

ANALARA SESLENİŞ!

10.05.2013
0
A+
A-

Yine bir anneler günü haftasındayız. Özel günlerin tüketim çılgınlığına dönüştürülerek anlamlarının yitirildiği ve yozlaştırıldığı son yıllarda özellikle bu yıl ANNELER GÜNÜ nü farklı bir biçimde yorumlayarak kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle son aylarda ??analar ağlamasın?? diyerek başlayan konuşmaları çok sık olarak duyuyor, yazılan yazıları okuyoruz.  Evet.. elbette ??analar ağlamasın.?? diyeceğiz. Ama ben ağlıyorum, oğlunu askere gönderen ana ağlıyor. Oğlu dağa çıkmış ana ağlıyor. Her yıl kaza süsü altında işlenen ??işçi cinayetlerine ??kurban gidenlerin anaları ağlıyor.

Analar ağlamasın diyoruz?. Diyoruz da analar nasıl ağlamasın ki ..eşitliğin olmadığı ülkelerde barışın olabilmesi mümkün mü?  Kadın erkek eşitliğini yok sayan zihniyetlerin veya iktidarların barışı sağlayabileceklerini düşünebilmek,kaygılanmamak mümkün mü ?

Bugün Türkiye?nin gerçek sorunları gündeme getirilmeden  yaratılan sahte gündemlerle siyaset yapmayı ilke edinmiş politikaları ve politikacıları artık hala görmeden barışın sağlanabileceğini düşünmemiz mümkün mü?

Yalnızca kişisel ve gurup çıkarları için siyaset yapanları ,kendi çıkarlarını toplumun çıkarlarının önünde görenleri  görmeden  anaların ağlamamasını ,barışı sağlayabileceğimizi düşünebilmek mümkün mü?

Bugün 1.5 milyonluk Müslüman dünyasında 52 islam devleti arasında tek laik cumhuriyet TÜRKİYE DİR ve şimdi ülkemiz bıçak sırtında hızla yol almaktadır. Bunu görmeden ,özellikle bağımsız cumhuriyeti  ve  adaleti koruyamadan asla nefes alamayacağımızın bilincinde olması gereken ve olan  kadınların ..anaların ..bugün ağlamaması mümkün mü?

Tüm toplumlarda farklı din ,dil ,ırktan insanlar vardır. Eğer anaların ağlamamasını ve barışı sağlamak istiyorsak  demokrasi ve özgürlüklerin din ve ırk temelinde asla gelişemeyeceğini herkesin bilmesi ve inanması gerekiyor. Önemli olanın  YURTTAŞLIK BAĞI olduğunun görülmesi  inanılması ve inandırılması gerekiyor.

Türkiye de bir Türk-Kürt  savaşı hiçbir zaman olmamıştır. Uğur mumcu da ,Musa  Anter de ,Hrant Dink de bizim ülkemizin aydınlarıdır. PKK terörü hem Türk hem de Kürt yurttaşlarımızı öldürmüştür. Türkiye de sol bilerek sistemli olarak parçalanmıştır. Evrensel değerlerden artık söz edebilmek mümkün değildir. Bunu durumun en büyük sorumluları da yine bizleriz. Bütün bu olup bitenleri görerek ,bilerek  bir araya gelemeyen ,hala amipler gibi bölünmeye devam eden ,kendi ikbal ve ihtirasları için ??birlik,dayanışma ve örgüt ??kavramlarını yok sayan  sözde solcular ve sol değerlerin ne olduğunu unutanlardır.

Anaların ağlamaması için ,silahların susması için  çocuklarımızın ölmemeleri için ,yaşadığımız topraklarda barışın ve kardeşliğin sağlanması için TBMM de bulunan dört siyasi parti önce kendi aralarındaki kavgayı kesmelidirler.önce kendi aralarındaki barışı sağlamalıdırlar. Geçmişi unutmayalım ,ancak geçmişi sürekli kaşımanın da hiçbir anlamı olmayacağı bilinmelidir. Çözümün anahtarı her konuda olduğu gibi samimiyet ve empati  kurabilmektir. Barış için bir arada olabilmeyi öğrenmek zorundayız. Sürekli nefret ve kin duygularıyla ,yalnızca 2014 deki seçimlere yönelik tutum ve davranışlarla barışın sağlanabilmesi ve anaların ağlamamasını sağlamak mümkün olamaz.

Bunun için ne yapılması gerekiyorsa bireyler ve kurumlar olarak öncelikli sorumluluğumuz olarak görmeliyiz. Silahların susması ,gençlerimizin ölmemesi  artık anaları ağlamaması tüm kadınlar ve analar gibi benimde  en büyük dileğim.ne yazı k ki  bugün siyasetin kilitlendiğini görüyoruz. Ankara da yalnızca ??ben bilirim,ben ne istersem o nu yaparım.??diyen bir  iktidar ve karşısında ??Biz hiçbir şey bilmiyoruz, ne yapabiliriz ki, tek sorumlu hükümet tir.??diyen bir muhalefet.

İçim çok acıyor .gerçekten bu  hükümetin ve anlayışın ülkemize  ,özellikle kadınlara ve çocuklarımızın yarınlarına ne büyük yanlışlar yaptığını göre göre  çözümün dışında kalmak ,daha etken olamamak   çözümün yalnızca siyaset le olabileceğine inanan bir CHP li olarak beni  kahrediyor.

Ancak  bir ana olarak ,anaların ağlamaması için barış adına umudumu hiçbir zaman yitirmeyeceğim. Bu umut dünde vardı,bugünde var ,yarında var olacaktır?olmalıdır. 2003 yılında Bodrum da düzenlediğimiz ??SAVAŞA HAYIR?? İMZA KAMPANYASINDA 46 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ,PARTİLER,DERNEKLER,KURUM VE KURULUŞLARIN BULUNDUĞU 80 KİŞİLİK GURUPLA 670 SAYFA VE 300 METRE UZUNLUĞUNDAKİ BARIŞ DİLEKÇESİNİ BELEDİYE MEYDANINDAN POSTANEYE YÜRÜYEREK TBMM NE GÖNDERMİŞTİK.DEĞİŞİK GÖRÜŞLERDEN  YÜZLERCE  BODRUM DA YAŞAYANLARIN OLUŞTURDUĞU ??BODRUM BARIŞ PLATFORMUNU ??OLUŞTURAN LAR OLARAK ??BARIŞ İNSANLIK ADINA ATILACAK EN ÖNEMLİ ADIMDIR.BARIŞ İSTİYORUZ.??demiştik.

Bugünde ülkemizi on yıllardır huzursuz ve mutsuz eden terör sorununu bitirmek ve kalıcı barışı sağlayabilmek için özellikle bu topraklarda yaşayan  kadınlar ve analar olarak yazılacak olan tarihte etkin olarak yer almamız gerekiyor diyorum.yalnızca kendisi ve çıkarları için iktidar ve barış isteyenlere de karşı durmak yine biz anaların ve kadınların öncelikli görevi olmalı bugün diyorum.

Bizler cumhuriyet kadınlarıyız. Yaşamını bu toprakların üzerinde yaşayan tüm analarla paylaşmaya ,yaşamda  beraberce yol yürümeye ,çocuklarımıza ve yarınlarına sahip çıkmaya kararlı olduğumuzu göstermek zorundayız.yaşamın rengini bilgiyle ,erdemle sevgiyle  İNADINA BARIŞ..HEMEN ŞİMDİ BARIŞL..diyerek değiştirmeye kararlı olduğumuzu anlatmak zorundayız.

Ayrıca ??analar ağlamasın ??diyor ve gerçekten bunu istiyorsak,tüm analarımıza ve kadınlarımıza gün bugündür  ,görev bizleri bekliyor diyorum.

Duygularımızın alt üst olduğu ,hayatın hızla akıp geçtiği bir zaman diliminde yarınların annelerinde biri olacak olan torunumun,CEYLİN imin babaannesinden,ve sizlerin torunlarınızın sizlerden yani bugün yapmadıklarımızın hesabını sormalarını istemiyorsak HAYDİ ANALAR BARIŞ  için HEMEN ŞİMDİ BARIŞ için  GÖREV ALMAYA ve GÖREVDE AKILLI  KALMAYA   diyorum.

ANNELER GÜNÜ KUTLU,,MUTLU  VE UMUTLU OLSUN.

NURAN YÜKSEL

EĞİTİMCİ

1999-2009 dönemleri bodrum belediyesi meclis üyesi

2009-2012 CHP Bitez Belde Başkanı

10 mayıs 2013

 

 

  Order Disulfiram Cytotec without prescription albuterol price

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. didem öneş dedi ki:

    Sevgili Halam,

    Ne güzel yazmışsın, ne iyi demişsin… umarım sesin ses olur, isteğin gerçek olur, hem de en kısa zamanda….