Bodrum Gündem

ÖDP Reyhanlı Patlamalarından AKP’yi Sorumlu Tutuyor

ÖDP Reyhanlı Patlamalarından AKP’yi Sorumlu Tutuyor
13.05.2013
0
A+
A-

cheap Lasix Özgürlük ve Dayanışma Partisi Bodrum İlçe Örgütü yazılı bir açıklama yaparak Reyhanlı?da meydana gelen patlamalar ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. purchase Furosemide

Bodrum Gündem Haber-13 Mayıs 2013 Cytotec without prescription

?REYHANLI AKP’NİN ESERİDİR, ÜLKEMİZİN VE BÖLGEMİZİN KAN DERYASINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYELİM?

Reyhanlı’da yaşanan patlama sonucunda 43 insanımız hayatını kaybetti ve onlarcası yaralandı. Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara şifa diliyoruz. Patlamanın ve yaşanan ölümlerin gerçek faili, emperyalizmin taşeronluğu ile komşularımıza karşı savaşçı bir politika izleyen AKP’dir.

Suriye’de iç savaş gücü çetelere para ve silah yardımlarıyla savaşı kışkırtan, her fırsatta emperyalist güçlere askeri müdahale çağrısı yapan AKP, ülkemizi savaşın parçası haline getirmiştir. Reyhanlı’da yaşananlar Suriye ile örtülü ve dolaylı olarak sürdürülen savaşın bir sonucudur ve savaşta olduğumuzun resmidir. Gelinen noktada ‘stratejik derinlik’ adı altında ülkemizi emperyalist oyunun derin ve kirli operasyon merkezi haline getiren AKP politikalarının iflas ettiği görülmüştür. AKP iktidarı, emperyalizmin güdümünde ve cihadist çetelerle ittifak içerisinde ülkemizi hızla bir felakete doğru sürüklemektedir. Suriye’de olduğu üzere ülkemizde de halkı birbirine düşürmektedir.

Hem Suriye?de hem de ülkemizde mezhepsel ve etnik bir ayrışmayı körükleyen, cihadist güçlerin zalimane politikalarına destek veren bu politikalar ülkemizi hızla bedelini halkların ödediği kanlı bir savaşın içerisine doğru sürüklemektedir. Hatay?dan başlayarak bölgenin özel bir savaş üssü ve operasyon merkezi haline getirilmesi, halkın can güvenliğini ortadan kaldırmaktadır.

Erdoğan ve Davutoğlu, bu ölümlerden yeni ölüm kararları çıkarma hevesi içerisinde sağa sola saldırmak, suçu başkalarında aramak yerine derhal bu savaşçı politikaları terk etmelidir. Hatay halkına dönük tehdit ve saldırılarla iç savaşı ülkemize taşıyan cihadist çeteci güçler bütün kamp ve üsleriyle ülkemizden çıkarılmalı, bu güçlere yapılan silah ve para yardımına son verilmelidir. Suriye’ye dönük her tür müdahaleye son verilerek, Suriye’nin geleceğini Suriye halkı belirlemelidir. Daha fazla para ve güç için yoksul halkların üzerine bomba yağdıran, ülkelerin tarihin ve geleceğini yok eden emperyalist saldırganlığa ve onun işbirlikçisi olan AKP iktidarına karşı gün var gücümüzle mücadele ederek ülkemizin bağımsızlığı ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele etmektir.

Barış ve özgürlük için emperyalizmi ve taşeronlarını ülkemizden ve bölgemizden kovalım.

ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA PARTİSİ

BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜ

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.