Bodrum Gündem

Mehmet Tire Engellilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

16.05.2013
0
A+
A-

 

Engelliler haftası dolayısıyla Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Gümüşlük? te engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Engelliler Haftası nedeniyle bir kahvaltı veren Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet TİRE, engelli vatandaşların her zaman yaşamın içinde, üreten bireyler olarak hayatlarına devam etmelerine destek olmaya gayret gösterdiklerini kaydetti. Tire kahvaltı konuşmasında ?Engelli olarak nitelendirdiğimiz özel durumları olan vatandaşlarımız, her zaman hayatın içindedirler ve bizden bekledikleri, bu özel vatandaşlarımızı bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek; çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırmaktır. Engellilere üzülmek, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Biz de Gümüşlük Belediyesi olarak yaptığımız projelerde Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Bugün sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli vatandaşlarımız için de büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadır. Engelliler günü toplumun tüm kesimlerinde engellilerin sorunlarının çözümü için yönlendirilmesi ve engellilerin bir araya gelerek kaynaşmaları bakımından önem arz etmektedir. Biz de engellilerin mutlu olması, isteklerini ve beklentilerini dinlemek üzere bu güzel kahvaltıyı düzenledik. Hiç bir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım,  her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım, unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir. Herkesin Engelliler haftasını kutlar, kazasız, sağlıklı günler ve mutlu bir ömür dilerim.? dedi.

Engelli vatandaşlar, kahvaltı sonrasında böyle güzel bir ortamda kahvaltı yapmaktan ve  atlara binerek keyifli anlar yaşamaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek Belediye Başkanı Mehmet Tire?ye teşekkür ettiler.

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.