Bodrum Gündem

Bodrum Briç Kulübünde 19 Mayıs Turnuvası Düzenlendi

19.05.2013
0
A+
A-

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği, Bitez’de bulunan merkezlerinde  geleneksel hale gelen 19 Mayıs Turnuvası düzenledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Bitez’deki Kulüp merkezinde gerçekleşen turnuvaya yaklaşık 60 briç ustası katıldı. Turnuvaya başlamadan önce Atatürk’e ve Ölüm yıldönümü olan Türkan Saylan anısına saygı duruşu gerçekleştiren kulüp üyelerinden,  Kuruldukları günden bu yana geleneksel olarak düzenledikleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı turnuvasında bu yılın yön birincisi olanlara üzerinde Atatürk resmi olan kupalar verilirken, yön ikincilerine de Atatürk resimli madalyalar takıldı.

Turnuva ile ilgili görüşlerini aldığımız Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Emre Köroğlu, 19 Mayıs anısına her yıl geleneksel olarak yapılan ve kendileri için çok önemli olduğunu kaydettiği  turnuva için şunları söyledi;  Bodrum ve çevresinde yaşayan briç severler bu kupaya yoğun ilgi gösteriyorlar.  İyi briçcilerin katıldığı  bir turnuva. Bu yılda yaklaşık 60 kişi kadar katıldılar. Bu etkinlik 19 Mayıs’la kalmayacak. Zaten her gün küçük çaplı turnuvalarımız oluyor ama 4-5-6 Ekim tarihlerinde uluslar arası düzeyde Güz Turnuvası düzenleyeceğiz.  Bununla ilgili olarak  yakın Yunan adaları Girit, Rodos, Kos ve Mikanos?tan da briç oyuncularının katılacağı, Türkiye’den de uluslar arası düzeyde briç oynayanların katılacağı bir turnuva olacak.  Bu turnuvaya profesyonel olarak master point anlamında yaklaşık 250-300 kişi bekliyoruz. Ama katılım düzeyi olarak baktığımız zaman içinde master point olmayanlarında olduğu turnuvalarda 500 kişiye yakın katılımcı bekliyoruz.”

İlerde Alzhimer Hastalığına Yakalanmamak İçin Briç Oynayın?.

Kulüp Başkanı Emre Köroğlu, briçin uluslar arası alanda Federasyonu olan bir spor dalı olduğuna dikkat çekti.  Köroğlu ? Briç bir spor ve burada para verilerek yapılan bir uygulama yok.  Briç oynamayı biliyor ve seviyorsanız gelip kulübümüze üye olarak oynayabilirsiniz.  Önemli olan burada üyelerin beyin jimnastiği  yapmaları.  Bu spor özellikle ileri yaşlarda Alzheimer hastalığına yakalanmamak için beyninizin devamlı olarak dinç ve dinamik olmasını sağlıyor. Kulübümüzde 1930-32 doğumlu üyelerimiz var ve hala çok iyi briç oynuyorlar ve onlardan biri bugün ki turnuvada ikinci oldu. Dolayısıyla bu anlamda çok yararlı olduğunu düşünüyoruz.  Sosyal anlamda da bu spora gönül vermiş olan insanlar genelde belirli kademelerde görev almış olan insanlardır.  Türkiye?de briç ilk olarak askerlerin, özellikle komutanların oynadığı bir oyundu. 1940 ve 50?lerde yüksek kademede olan insanların oynadığı bir oyundu, ama artık günümüzde herkes oynayabiliyor? dedi.

Bodrum?da her sene briç öğrenmek isteyenlere  kulübün sponsor olup, bedavaya yakın maliyetli briç dersleri vermekte olduğunu ifade eden Emre Köroğlu ?  Briç dersleri veren iki direktörümüz var.   Onların da katkısıyla he sene 3-4 gurup yeni briç oynayan insanlar oluyor.  Üniversiteli genç arkadaşlara bedelsiz olarak briç öğretiyoruz.  Briçe başlama yaşı diye bir şey yok.  Genelde bakıldığı zaman briç oynayanların yaş gurubu yüksek.  Ortalamaya bakılırsa Bodrum?da ki en genç üye benim? dedi.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı turnuvasında, briç severler Atatürk resimli tişörtler giydiler.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.