Bodrum Gündem

YUTKUNDUKLARIM

Yazımın başlığına baktığınızda, birde BODTO seçimleri süresince yaşanan tartışmaları da üzerine koyduğunuzda, kim bilir neler yazacağımı düşünmüşsünüzdür?

Aslını sorarsanız yazdım da. Nalına da,  mıhına vurdum. Çakanlara da çaktım.

Lakin pek sert ve pek kirli oldu. Yutkunduklarımın muhataplarına yanıtlar verince, o pisliklerin bana da bulaşacağı muhakkak. O nedenle biraz daha sabır dedim. Çünkü bu işlerin hiç bir zaman kırmızı bakiyesi kalmaz. Eninde sonunda o bakiye kapatılır, sıfırlanır. Elbet bir gün bizde bakiyeyi kapatırız. cheap Toradol order misoprostol online purchase misoprostol ?İt ürür, kervan yürür.?

Bu girizgahı önemli bir söz ile tamamlamak istiyorum izninizle. ?Büyük ruhlar, sıradan beyinler tarafından her zaman şiddetli muhalefet gördü. Sıradan bir beyin, geleneksel önyargıları körce boyun eğmeden reddeden, düşüncelerini cesurca ve dürüstçe ifade eden insanları anlayabilecek kapasitede değillerdir.?

Albert Einstein’in bu sözü sanırım bu durumu özetliyor.

Gelelim sadede; Bodrum Ticaret Odası Seçimleri en sonunda bitti.

Şimdi sıradaki seçimlere hazırlık başlayacak. En önemlisi de; 2014 Mart ayında yapılacak olan, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi seçimleri. Aslını sorarsanız BODTO ve Muğla’nın diğer oda seçimleri de yerel seçimlerin gölgesinde gerçekleşti. Siyasi Parti Başkanları dahil herkes o klişe sözün etrafında dolandı durdu. ?Oda Seçimlerine siyaset karışmasın.? Hadi canım sizde, söyleyenler dahil kimsenin inanmadığı bu sözü sarf edenlere, kargalar bile güldü.  Evet BODTO seçimleri siyasetin gölgesinde değil, siyasetin tam ortasında tamamlandı.

Seçim sürecinde CHP, MHP ve AKP’lilerin bir kesimi ile kendince bu ittifakın kurucusu olduklarını ifade edenler BODTO’da alternatif bir yönetim oluşturmayı vaat ettiler. Bir hışımla çıktılar meydanlara. Muhalefet her zaman iyidir, sigortadır. Karşı olmak bir felsefedir, hem de reel ya da düşünsel olarak, üretimi mutlak tetikler.

Lakin muhalefetinde bir düzeni, ilkesi, bir raconu yok mudur?

Yokmuş.

Çünkü muhalefeti sadece kavga etmek sananlar çoğunluktaymış. Birde muhalefeti yer bulmak, koltuk, statü kazanmak, yada rant elde etmek için yapanlar da varmış.

Var mı?

Vaaaar.

Muhalefet için donanımlı olmak lazım. Donanımsız olmaz bu iş. Kulaktan dolma bilgiler ile tahminler ile olmuyor bu muhalefet. Muhalif olduğun yeri iyi tanıyacaksın, sahip olduğu silahlarını, gücünü, zekasını, bilgisini iyi tartacaksın ki ters köşeye yatmayasın. Sadece kaba kuvvetle, eleştirilerle, bağırıp çağırarak muhalefet yaparsan karşındaki bir el ense ile kündeye getiriverir. Birde taraftarlar öyle çok bağırıp çağıran, sürekli kötüleyen muhalefeti pek tutmaz. Bilir ki o bağırıp çağıran, kötüleyenler de iktidara geldiğinde, iktidardakilerin yaptıklarının büyük bölümünü uygulayacaklardır.

Sistemi değiştirmek için muhalefet yapmak için zaten devrimci olmak lazım. BODTO seçimleri de sistem değiştirmek için muhalefet yapılacak devrimci bir hareket değil zaten.

Neymiş efendim muhalefetin bir düzeni, bir raconu varmış.

İşte bu nedenle seçime 5 kala ve 5 geçe çok sert, saldırgan, holiganca muhalefetcikler yapıldı, bir süre daha yapılacaktır da.

Gaz çıkana kadar muhalefete devam.

Şimdi biraz daha durum analizi yapalım. 2005 ve 2009 seçimlerinden çok farklı bir BODTO seçimi yaşadığımız herkes tarafından kabul ediliyor. 2005’teki efsane ?Mavi Değişim Hareketi?nden de, 2009’da ki 3 adaylı seçimden de çok farklı. Birincisi bu seçimde hırslar, kuyruk acıları, kişisel hınçlar, kişisel rant beklentileri, kişisel statü özlemleri, kıskançlıklar, siyaset çok şeffaf olarak ortaya çıktı. Gizlemeye çalışılsa da seçime 5 kala ve 5 geçe herkes maskelerini çıkardı. Çok iyi oldu, birilerinin maskelerini çıkarması ve yalın yüz ortaya çıkmaları. Gelecek dönemdeki seçimlerde kim ne yapar, kim ne kadar döner, kim ne kadar yana kayar belli oldu.

Hep söylenirdi; Şu CHP’li MHP’ye oy atar mı atmaz mı?

Şu MHP’li şu DP’liye oy atar mı, atmaz mı?

MHP’liler AKP’lilere oy atar mı, atmaz mı?

İşte onlar kimlermiş, atılır mıymış, atılmaz mıymış üç aşağı, beş yukarı belli oldu. ?Takke düştü, kel göründü?

Şimdi diyeceksiniz ki bu ticaret odası seçimiydi ne alakası var, siyasi partiler ile. Yok mu? Sizce var mı?

Birde kargalar ile beraber güldüğüm bir noktayı da paylaşmak istiyorum. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kapıda bekleyerek, mavi gömleği ile Biz Biriz’e oy istemiş, üstelik perguleni yıkarım diye de tehdit etmiş. Diğer bir taraftan da MHP İlçe başkanı Asım Başaran’da, turuncu T-shirtü ve adamları ile 3-5 metre ötede kapıyı tutmuş oy istemiş. Oda tehdit etmiş oy verenleri. Sonra Konacık Belediye Başkanı da kapının diğer tarafında vizyona oy istemiş. Bu durumda birileri tarafından çok yakışıksız bulunmuş.

Siz nerede yaşıyorsunuz ağalar? Yerel seçimler yaklaşıyor, iki tane iddialı Mehmet var. Her iki Mehmet’te doğal olarak her yere girip çıkmak zorundalar. Doğum, ölüm, düğün ve bilumum tüm seçimlere müdahil olmak zorundalar. Üstelik hiçbir işadamı bu tür tehditlere pabuç bırakır mı sanıyorsunuz? Hele hele önümüzde çok önemli bir seçim süreci varken. Yukarıda dedik ya iş adamlarının bakiyesi hiçbir zaman kırmızı kalmaz, kalırsa batar zaten. O nedenle bunu söyleyenler, yazıp çizenler, sadece söylemiş olmak için yazıp çizdiler. Perşembenin gelişi, Çarşamba’dan bellidir. Bu işin böyle olacağı çoktaaan biliniyordu. İki Mehmet’te bunun önlemlerini çok önceden almış, çalışmalarını yapmıştır, siz rahat olun.

Sahi bu arada CHP İlçe Başkanı nerelerdeydi? 2014 yerel seçimine CHP girmeyecek mi acaba? Meclise aday olan üyeleri, çatır çatır harcanırken, o neredeydi acaba? İnsan güreşlerinde. Yakışıııır. Ne işi var BODTO seçimlerinde.

Son söz BESİAD ve BOSİAD’a laf söyleyenlere; Ticaret ile ilgili bir kurum için işadamları dernekleri müdahil olmayacak, kim olacak acaba?

Güle Kalın, Sevgiyle Kalın…

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. T.Bülent MANZAK dedi ki:

    Yutkunmamışsın;tarafsız beyanlı taraflı kardeşim… Algılamak istediğini algılamışsın. Bir devlet büyüğümüzün! Söylediğine uyarak, “tarafsız olan, bertaraf olur” sözüne riayet etmişsin. HAYIRLARA VESİLE OLSUN BOZOĞLU kardeşim. T.Bülent Manzak