Bodrum Gündem

Bofad?dan Karaova Düğünü

27.05.2013
0
A+
A-

 

Bodrum Folklor araştırma ve Turizm Derneği Kulübü (BOFAD) Geleneksel Kültür Şenliği’ni Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen etkinliğe yaklaşık iki binin üzerinde seyirci katılarak Antik Tiyatro’da doyumsuz bir halkoyunları resitali seyrettiler. Türkiye’nin sekiz değişik yöresinden farklı oyun çeşitlemeleriyle yapılan kültür şenliğinde ayrıca Bodrum Türküsü olan “Karaova Düğünü” de canlandırıldı. Konusunu Bodrum Karaova’daki bir düğünde yaşanan trajik bir olaydan alan türküyü sahneye koyan BOFAD’ın, oyunun finalindeki ölüm sahnesi Antik Tiyatro’yu dolduran Bodrumlulara duygulu anlar yaşattı.

Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan’ın da aralarında bulunduğu seyirciler gösterilerin finalinde tüm oyuncuları ayakta alkışladılar.

Gecede bir konuşma yapan Bodrum Folklor araştırma ve Turizm Derneği Kulübü (BOFAD) Başkanı Mehmet Dirin, ?kültürümüzün unutulmaması, yarınlara aktarılması ve Bodrum’un tanıtılmasına yönelik devam eden çalışmalarımızın sezon sonunda yapmış olduğumuz kültür şenliğimize desteklerinden dolayı Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’a, Bodrum Kaymakamı Sayın Dr. Mehmet Gödekmerdan’a, her gösterimizde salonları hatta Antik Tiyatro’yu dolduran Bodrumlulara, yedi ay boyunca gece gündüz demeden çocuklarını çalışmalarımıza göndererek yanımızda olan velilerimize ve bu gece çok değerli kültür mirasımızdan örnekler veren oyuncularımıza yönetim kurulum adına çok teşekkür ederim.? dedi. Premarin 0.625mg

Kültür Şenliği’nin sonunda etkinliğe destek verenler ve oyuncular beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.