Bodrum Gündem

Can Pulak, Başbakan’ın Konuşmasını Analiz Etti

Can Pulak, Başbakan’ın Konuşmasını Analiz Etti
01.06.2013
0
A+
A-

Nihayet Başbakan televizyonda göründü ve yine inatçı, yine talihsiz bir konuşma yaptı.

Polis bugün de orada olacak dedi. Yani biber gazına devam diyor. Bu anlayıştaki bir insanla anlaşabilmek mümkün mü? Hala kışlayı oraya yapacağız diyor, inat ediyor, mahkeme kararını hiçe sayıyor.

Başbakan olan bitenin farkında değil galiba.

Taksim olayları gezideki ağaçların kesilmesi noktasından çok ileriye geçti. İktidarın yaptıklarının genel tepkisine dönüştü. Ne yazık ki, bunu da göremiyorlar. Bardağı taşırdılar. Taksim bardağı taşıran son damla.

Bunu farkedemiyorlar hala.
Anlaşılan polisleri geri çekmeye, tansiyonu düşürmeye, ortalığı yatıştırmaya niyetleri yok. Üzülerek söylemek zorundayım ki, bu anlayış karşısında olaylar tırmanır ve daha kötü noktalara doğru kayar. Başbakan konuşmasında kendi yandaşlarının da ortaya çıkabileceğini ima etti. Hatta yanlış duymadıysam bir milyon rakamından bahsetti. Eğer doğruysa, bunun adı ciddi bir kışkırtmadır ki, böyle bir kışkırtma beraberinde çok daha büyük olayları getirir.
Başbakan konuşmasının bir bölümünde ne kadar çevreci olduklarını, milyonlarca ağaç diktiklerini söyledi. Sanırım Türkiye’nin en eski bir çevrecisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu iktidar, son yarım asırdaki yönetimlerin yaptığı toplam yanlışların çok daha fazlasını tek başına yapmıştır. Çevreye bu günkü hükümet kadar kimse zarar vermemiştir. Ormanlar maden ruhsatlarıyla bu dönemde talan ve perişan edilmiştir. HES’lerle tüm akarsularımıza zarar verilmiştir. Özel Çevre Koruma gibi bütün dünyanın örnek gösterdiği bir kurumumuzu, kimseye sormadan, danışmadan bir gecede kapatmıştır. Artık Ege ve Güney’deki doğal güzelliklerimiz Allaha emanettir. Ayrıca bu yönetim çevreyi, Türkiye?yi betonlaştıran birine, eski TOKİ Başkanına ve şimdiki Şehircilik Bakanına teslim etmiştir.

Bir yıldan buyana ülkemizde çevre sorunları giderek büyümüş ve kontrolden çıkmıştır. Koyların ve sahillerin durumunu takip edemez hale geldik. Bürokratlar korkudan konuşamıyorlar. Nereler kimlere verildi bilemiyoruz ve takip edemiyoruz. Başbakanın çevre konusunda konuşmaya ve tek bir kelime etmeye hakkı yoktur. Çevreyi boğazlayan, gırtlaklayan bir anlayış, itirazlara kulak tıkamakta ve dilediğini pervasızca yapmaktadır. Şimdiye kadar özenle koruduğumuz yerler yapılaşmaya açılmaktadır.

Artık sesimizi ve itirazlarımızı duyan, dinleyen yok. İktidarın çevreciliği siyasi çevreciliktir, yandaş çevreciliğidir.
Keşke Başbakan bu talihsiz konuşmayı yapmasa ve içimizdeki son umut kırıntılarını da dağıtmasaydı. Ama bir ülke keşkelerle idare edilemiyor işte… Generic Cialis Clonidine Online buy Plavix online

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.