Bodrum Gündem

Bodrum’da Gözaltına alınanlar Serbest Bırakıldı (VİDEO HABER)

03.06.2013
0
A+
A-

Bodrum’da polis ile çatışan veya şüpheli olarak gözaltına alınan 51 kişi serbest bırakılırken Muğla Barosu Bodrum Temsilciliğine bağlı avukatlar gönüllü olarak hukuk hizmeti verdiler. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-2 Haziran 2013

1 Haziran 2013’de Taksim Gezi Parkı Direnişine destek amacı ile Bodrum Belediye Meydanında yaklaşık 7 bin kişi ile destek mitingi yaptı. Ardından, yaklaşık bin kişilik bir grup Bodrum AKP İlçe Binasına siyah çelenk koymak istedi. Emniyet ve göstericilerin müzakeresi sonucu, temsilci seçilen 50 kişi siyah çelenk koydu ve basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından kalabalık dağılmayarak gösterilerine devam etti. Cevat Şakir Caddesi Bodrum girişi ve AKP binasına 50 metre mesafe kala bariyerler ile yolu kapatan çevik kuvvete taş, bira şişesi, meşale ve molotof kokteyli atan grup ile polis arasında çıkan çatışma sonucu da 51 kişi göz altına alındı.  Gözaltına alınanlar, önce Devlet Hastanesine götürülerek sağlık muayenesinden geçirildi. Gözaltına alınanlar için emniyet müdürlüğü ve Bodrum başsavcılığı tarafından işlemler başlatıldı. Gözaltına alınanlardan yaralı olanlar sabah saatlerinde serbest bırakılırken geri kalanların gözaltı işlemleri devam etti.

AVUKATLARDAN HUKUKİ ve PSİKOLOJİK DESTEK…

Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunanların serbest bırakılmalarına kadar nöbet tutan Bodrum Baro Temsilciliğine bağlı Avukatlar, gözaltına alınanların ailelerine hukuki hizmet yanında, psikolojik destek de verdiler. Evlatları gözaltına alınan ailelerin feryatlarını dinleyerek onların yanında olduklarını söyleyerek yatıştırmaya çalıştılar. Muğla Barosu Bodrum Temsilciliğine bağlı avukatlar, ailelerin çok sinirli ve gergin olduklarını, polis ile vatandaşın karşı karşıya gelerek gerginlik oluşmasını engellemeye çalıştıklarını bunun yanında da gönüllü olarak hukuki işlemleri takip ettiklerini ifade ettiler.

MUĞLA BAROSU BODRUM TEMSİLCİLİĞİ GÖNÜLLÜ AVUKATLIK HİZMETİ VERDİ… cheap Ketorolac buy Viagra

Gözaltına alınanlara Muğla Barosu Bodrum Temsilciliğine bağlı çok sayıda avukat gönüllü olarak hizmet vermek üzere emniyet müdürlüğüne geldiler. 20’şerli gruplar halinde gözaltı işlemlerini takip eden avukatlar, gözaltına alınanların serbest bırakıldığı ana kadar emniyet müdürlüğünde nöbet tuttular. Muğla Barosu Avukatlarından Nurcan Akça 20 avukat sürekli olarak emniyet müdürlüğünde bulunduklarını belirtti. Avukat Akça “Avukat arkadaşlarımız nöbet değiştirerek burada bulunduk .Uzun ve yorucu bir süreçti. Dün gece “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” eylemi yapılan gösteri nedeni ile göz altına alınan arkadaşlar için hukuki yardım ve müdahalede bulunduk. Daha önce buraya getirilen kişiler hakkında tutanaklar hazırlandı.” dedi.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/5UctLmjfTok”]

GÖZALTINA ALINANLAR İÇİN BODRUM BARO TEMSİLCİLİĞİNDE BİR MASA OLUŞTURULACAK…

Gözaltına alınanların hukuki şikayetlerini değerlendirmek ve yardımda bulunmak için Bodrum Baro Temsilciliğinde bir masa oluşturacaklarını ifade eden Avukat Nurcan Akça “ Bu masaya polisten darp ve şiddet görmüş insanların raporları ile birlikte müracaatları halinde kendilerine gerekeli hukuki desteği vereceğiz.” dedi.

GÖZALTI SÜRESİ 24 SAAT…

Uzun bir zamandır gönüllü olarak gözaltına alınanların hukuki işlemlerini yapmak için Emniyet Müdürlüğünde bulunan avukatlar gerekli duyarlılığın gösterilmediğini iddia ettiler. Gözaltına alınanların bütün işlemlerinin 13:30 itibarı ile bitmesine karşın, savcılığın talimatı nedeni ile 24 saatlik gözaltı süresinin tamamlatıldığını söylediler. Avukat Akça “Ceza Usulü Kanununda 24 saatlik süre kesin bir süre değildir. İşlemlerin tamamlanabilmesi için gerekli adli mercilere verilmiş bir süredir. Bu sürenin sonuna kadar kullanılması gibi bir zorunluluk yoktur. “ Plavix buy online dedi. Akça bu tutum ile ilgili olarak gerekli mercilere verilmek üzere gerekli tutanakları da tuttuklarını sözlerine ekledi.

ÖNCE HASTANE SONRA ÖZGÜRLÜK…

Gözaltına alınanlar 5’erli gruplar halinde Bodrum Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi ve serbest bırakıldılar. Saat 21:30 civarında başlayan serbest bırakılma işlemleri, 23:00 itibarı ile sona erdi. 51 kişi serbest bırakılırken gece yarısı 24:00’e kadar dün gece kimliği belirlenmiş, taşkınlık yapan yada şüpheli 6 kişi daha gözaltına alındı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.