Bodrum Gündem

Bodrum Türkçe Olimpiyatları İçin Hazır

Bodrum Türkçe Olimpiyatları İçin Hazır
04.06.2013
0
A+
A-

Bodrum?da, “Evrensel Barışa Doğru” sloganıyla yarın (04 Haziran Salı) düzenlenecek 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda, farklı kıtalardan gelen öğrencilerle tarihî bir gün yaşanacak. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ve Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneği ortaklığıyla Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen olimpiyatların Bodrum programı için hazırlıklar tamamlandı.

Order Disulfiram online Bodrum Gündem Haber/3 Haziran 2013

Uganda, Nepal, Moğolistan, Moldova, Bulgaristan gibi 22 ülkeden farklı din, dil ve ırklardan 100 çocuk, 2 bin 500 yıllık antik tiyatrodan evrensel barış için mesajlarını dünyaya haykıracak. Öğrenciler şarkı, şiir, dilbilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları gibi kategorilerde hünerlerini sergileyerek, Türkçe sevdalılarına unutulmaz bir gece yaşatacak.

Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Erkmen, yaptığı açıklamada, “Geçen yıl seyirci yoğunluğu yaşanmıştı, bu yıl da göreceğimizi sanıyoruz. Yine antik tiyatronun dışına dev ekran koyulacak. Bodrumlular ve çevre ilçelerden gelecek misafirlerimiz için güzel bir akşam olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bodrum Tertip Komitesi Başkanı Ayhan Bermek ise genç öğrencilerin, binlerce yıldır birçok şeye şahitlik yapan antik tiyatrodan barış mesajlarını dünyaya haykıracağını ifade etti. Başkan Yardımcısı Ali Şen de Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrencinin Türkiye’ye geldiğini belirterek, “Bu kapsamda 22 ülkeden 100 öğrenciyi Bodrum’da a buy Valtrex

ğırlamak bize mutluluk veriyor. Geçen yıl ilkine ev sahipliği yapmıştık, halkın büyük bir teveccühü olmuştu. İnşallah yarın da aynı güzelliği birlikte yaşama şansı bulacağız.” diye konuştu.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan?da Türkün dilini, medeniyetini, tarihini ve kültürünü bütün dünyaya yaymak için büyük bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Bundan daha büyük bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Bodrum olarak Türkçe şölenine geçen sene kucak açmıştık. İnşallah bundan sonraki senelerde daha büyük coşku ve katılımla destek olacağız.” Lamisil at low prices ifadelerini kullandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Olimpiyatlarda bırakın ülkeleri, kıtalardan geliyorlar. Çocuklarımızın buraya gelmekteki amacı barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik. Onun için bu güzel olimpiyatlara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Geçen sene yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinlik, bu sene 04 Haziran Salı günü saat 21.00?de Bodrum Antik Tiyatro?da gerçekleştirilecek.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.