Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı ?Türkiye 30 Yıllık Suskunluğunu Bozdu?

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı ?Türkiye 30 Yıllık Suskunluğunu Bozdu?
04.06.2013
0
A+
A-

 CHP Bodrum İlçe Örgütü, Taksim Gezi Parkı eylemleri ve Bodrum Usuluk?ta yapılan lüks otel ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada; Türk toplumunun 80 darbesinden sonra apolize edildiğini ve toplumun 30 yıllık suskunluğunu bozarak baskılara boyun eğmeyeceğini ifade etti.  Açıklamanın ikinci bölümünde ise Usuluk?ta yapılan lüks otel ve otelin bakan tarafından açılışına yönelik açıklamalar mevcut. CHP Bodrum İlçe Örgütünden gelen yazılı açıklamanın detayları şöyle; buy Ventolin no prescription

Ülkemiz toplumsal,  siyasi,  sosyal ve ekonomik yaşamda önemli değişkenler doğuracak bir sürece girmiş bulunuyor. 10 yıllık iktidarın toplumda yarattığı sıkıntı ve baskılar, mega kent İstanbul’ un merkezinde doğaya yapılacak bir saldırının engellenmesinde bir volkan gibi patladı ve var olan tüm farklılıkları ortadan kaldırarak ciddi bir halk hareketine dönüştü. 80 darbesinden sonra  uluslararası sermayenin kontrolü altına sokulan Türkiye ve paralelinde her alanda değişen, apolitize edilen Türk toplumu,  30 yıllık suskunluğunu bozarak,  gücünü, özgürlük inancını ve baskılara boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi.

İktidara geldikleri andan itibaren ülkenin en önemli değerleri ve kurumlarına  adeta savaş açmanın yanı sıra,  doğaya  ve çevreye acımasızca saldırıda bulunan zihniyet, 6 gündür devam eden bu toplumsal direniş karşısında bile uzlaşmaya yanaşmamakta, kolluk güçlerinin emrine sunduğu panzerleri, gaz bombaları ile savunmasız insanlara hınçla, kin ile saldırmaktadır. Ülkenin her köşesinde kadın,  çocuk,  yaşlı demeden orantısız bir şiddet uygulanmakta, görev tanımını fazlasıyla aşan acımasız,  göz yaşartan saldırılar yapılmaktadır. Ne yazık ki benzer sahneler Bodrum’da da yaşanmış,  bazı çevik kuvvet ve emniyet mensupları tarafından uygulanan orantısız güç basında ve kamuoyunda paylaşılmıştır.

Makamlar görev yapma ve halka hizmet üretme yeridir. En önemlisi de bu hizmetlerde toplum yararı olması ve doğanın korunmasının önceliğidir. Yarımadamızda da mevcut iktidarın kıyı turizmi politikasının paralelinde uygulamalara izin veren bir yerel idare görevdedir. Bu olayların yaşandığı süreçte bir bakanın Usuluk koyundaki otelin açılışına gelmiş olması da bunun en önemli yakın örneğidir.

Mesire yeri niteliğindeki bir arazinin tabiat parkına dönüştürülerek kiraya verilmesiyle başlayan sürecin geldiği bu günkü durum, kesilen binlerce ağaç, denizin doldurulmasıyla yapılan 5 yıldızlı bir otel,  kır evi adı altında kamuoyuna sunulan 240 adet villa ve halka kapatılan bir kıyı şerididir. Bodrum’umuzun en güzel koylarından biri olan bu kıyı şeridinde,  hiç bir yasal dayanağı bulunmayan bir oluşuma imza atan yerel iktidar, 7 gündür devam eden halk hareketini ateşleyen Gezi Parkı’ndaki ağaç katliamından sorumlu olan ülke iktidarı kadar suçludur ve halkına karşı sorumludur. Dünyanın gözbebeği yarımadamız koylarının, halka hizmet için gelen bir belediye başkanı tarafından, uluslararası sermayeye sunulması ve Bakanlık düzeyinde işbirliği içinde olması son derece kaygı vericidir ve bir o kadar da düşündürücüdür.

Sosyal Devlet,  adil ve eşitlikçi yönetimden geçer.  order Proscar Fluconazole no prescription Halka rağmen yapılan yanlış ve maksatlı uygulamaların takipçisiyiz ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ   

 BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞI

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.