Bodrum Gündem

Gümüşlük?te Ambalaj Atıkları Toplama Projesi

04.06.2013
0
A+
A-

 

Gümüşlük Belediyesi ile Mavi Yol A.Ş. arasında yapılan protokol gereği geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını beldemizde kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüm ve geri kazanımı sağlamayı amaçlamakta.

Bodrum Gündem Haber

Retin-A cream order naltrexone Gümüşlük Belediyesi ve Mavi Yol A.Ş. arasında yapılan protokol gereği Mavi Yol A.Ş. geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını beldede kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüm ve geri kazanımı sağlamayı amaçlamakta. Böylelikle hem beldede oluşan atıklar azaltılması ve hem de ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmekte.

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire bu projeye destek vermelerindeki amacın Beldedeki her türlü katı atık ve kötü görüntüden arındırarak Gümüşlük?ü daha yaşanabilir kılmak olduğunu söyledi. Başkan Tire konuşmasına şöyle devam etti ?Temiz ve çevreye duyarlı örnek bir Belde olduğumuzu bir kez daha göstermek istiyoruz. Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğine göre plastik karton, cam metal gibi ambalajların kaynağından ayrıştırılması esastır. Beldemizde bu amaç kapsamında kaynağında geri dönüşüm yapılması için Belediyemiz, süpermarketleri, okulumuzu ve işyerlerini öncelikli hedef kitlesi olarak almaktadır. Ayrıca çocuklarımızı bu konuda heveslendirmek ve toplumda bir farkındalık yaratmak amacıyla ödüllü bir yarışma da yürütülmektedir. Öğrencilerimiz bu yarışma ile hem öğrenmekte, hem öğretmekte, hem de toplumda geri dönüşüm bilincinin oluşmasını sağlamaktadır.?

Etkinlik kapsamında Gümüşlük Belediyesi Çevre Mühendisi tarafından öğrencilere order Prozac  ambalajın tanımı, ambalaj atıklarının neleri kapsadığı, geri kazanılabilen atıklar ve kazanılamayan atıkların neler olduğu anlatıldı. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasına yönelik yasal mevzuat nedir, piyasaya sürenler, satış noktaları, ambalaj atığı üreticilerinin sorumlulukları ve sorumlu tarafların kim olduğu, yönetmelikte tanımlanmış olan toplama sisteminin nasıl olması gerektiği ve ambalaj atıklarının toplandığı ve ayrıştırıldığı tesislerde sağlanması gereken hususların neler olduğu konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Bu proje kapsamında Gümüşlük Kemal Durmaz İlköğretim Okulunda yapılan yarışma ile öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bu projeye katılımı sağlanmış olup geri dönüşüm konusunda eğitim verildi. Yapılan yarışma 15 Haziranda tamamlanacak olup ilk üç gruba ödüller verilecek. Yarışma ile öğrenciler evlere ve işyerlerine Mavi Yol A.Ş. ile birlikte giderek ambalaj atıkları toplama kumbarası dağıtacaklar ve halkı bilgilendirecekler. Atık kumbaralarında toplanan atıklar Mavi Yol A.Ş. tarafından toplanacak.

Bu projenin amacına başarıyla ulaşması için her türlü desteği vereceklerini söyleyen Başkan Mehmet Tire vatandaşların bu konuda daha duyarlı hareket etmesini beklediklerini söyleyerek, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.