Bodrum Gündem

Geçmişten Bu Güne, Bodrum Gelinleri FOTO GALERİ

11.06.2013
0
A+
A-

order Fluconazole Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve Bodrumlu gelinliklerinin ve gelinlikli siyah beyaz fotoğraflarının sergilendiği “Bodrum Gelinleri 2013” adlı sergi OASİS Alışveriş merkezinde açıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-10 Haziran 2013
Bodrum?un kültürünü yaşatmak ve Bodrum kültürünü gelecek nesillere aktarmak için bir çok etkinlik düzenleniyor. Bodrum Gelinleri Zehra Denizaslanı  ile birlikte OASİS Genel Müdürü Mazhar Vardar, Halkla İlişkiler Müdürü Özden Okyay ve birçok gönüllünün çabaları ve emekleri ile gerçekleştiriliyor.

“Bodrum Gelinleri 2013” adlı sergide Bodrum düğünlerinde giyilen temel devranlar, kimileri 100 yıllık gelinlikler, çeyiz sandıkları ve özel olarak tasarlanan gelin odası sergileniyor. İkbal ve İbrahim Özkeskin?e ait 58 yıllık gelin odası en çok ilgiyi çeken yer oldu. Özellikle Bodrumlu ve Bodrum?a tatile gelen genç kızlar, merakla gezdiği sergideki gelinlik modellerini kendilerinin de kullanabileceklerini söylediler.

OASİS AVM Halkla İlişkiler Müdürü Özden Okyay bu sene ikincisini düzenlediklerini ve serginin bu senede tekrar edilmesi için yoğun istek geldiğini belirterek “90 yıllık temel devranlar, çeyiz sandıkları, nereden baksanız 70 yıllık, 100 yıllık gelinlikler var. Duvarlardaki resimlerdeki kişilerin bir kısmı ne yazık ki hayatta değil, hayatta olanlar da buradalar şuanda fotoğraflarının önünde fotoğraf çektiriyorlar. Bizler, Bodrum’un değerlerini korumak, hatırlamak ve genç nesle de aktarmak için iki senedir bu sergiyi yapıyoruz” dedi.
Sergide anne babası ile birlikte kendilerinin de gelinliklerinin ve fotoğrafları bulunan Nuran ve Murat Yüksel oldukça duygulu anlar yaşadılar. Düğün fotoğraflarındaki posizyon ile fotoğraf çektirirken de heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Öneş ailesinin damadı olan Murat Yüksel “Şimdi ben bir defa Bodrum’un eniştesiyim, Bodrum’un eniştesi olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Bodrum’un örf ve adetlerini kültürlerini burada yaşayarak öğrenen bir kişiyim. Çok mutluyum, bugün çok heyecanlıyım, çok güzel bir sergi. Bu sergi bana 30 yıl geriyi anımsattı, mutluyum, huzurluyum” order Lasix price of Asacol dedi.

8 Haziran günü açılan ?Bodrum Gelinleri 2013? sergisi 8 Temmuz?a kadar açık kalacak.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.