Bodrum Gündem

Gümüşlük?te 800 Adet Fıstık Çamı Dikimi Yapıldı

12.06.2013
0
A+
A-

 

Gümüşlük Belediye Çalışanları, Gümüşlük Kemal Durmaz İlköğretim Okulu Öğrencileri ve  Deha Biodizel çalışanları eşliğinde fıstık çamı dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

2012 yılından bu yana Gümüşlük Belediyesi ve Deha Biodizel iş birliği  ile yapılan çalışmalarda beldede 11000 kg. atık yağ toplanmıştı.  Deha Biodizel firması  teşekkür etmek ve destek vermek  amacıyla çevre haftası etkinlikleri kapsamında Gümüşlük Belediyesine  800 adet fıstık çamı hediye etti. Etkinlikte, kuruyan fidanlar yerine yeni fıstık çam fidanları dikildi. Yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonunda dikilen fidanların  hepsi sulandı.  Etkinliğe Gümüşlük Belediyesi Meclis üyeleri Atıl Özpınar ve Mehmet Ali Öztaşkın da katıldı.                          

Yeşilin önemini ve korunması gerektiğini sürekli dile getiren Mehmet Tire yaptığı açıklamada, ?Gümüşlük Beldesi?nin sahip olduğu doğal güzelliklerinin gelecek kuşaklara zarar görmeden aktarılabilmesi için beldemiz güzelliklerinin her zaman değerinin bilinmesi ve yeşilliklerin korunması  gerekmektedir. Çevrenin korunması ve geliştirilmesine dönük atılacak her adım insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Arkamızda daha yeşil ve temiz bir doğa bırakmak bize düşen  görevlerin başında gelmektedir. Biz de çevre haftası etkinlikleri kapsamında 4 yıldır yapılan çevre koruma faaliyetlerini sürdürmekte ve hep daha iyisini yapmaktayız. Bu yıl da fidan dikimi etkinliği yaptık.  Beldemizde öğrencilerimizle yapılan bu etkinliklerde amacımız onlara da fidan yetiştiriciliği  bilincini kazandırmaktır. Ayrıca bu etkinliklerle ekonomik, doğal ve ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlayarak daha yeşil bir çevreye sahip olacağız. Yapılan bu çevre etkinliğine katılan Belediye Çalışanlarına, Gümüşlük Kemal Durmaz İlköğretim Okulu Öğrencilerine ve Deha Biodizel çalışanlarına göstermiş oldukları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum?? dedi.

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.