Bodrum Gündem

BESİAD?ın Gezi Parkı Açıklamasına Tepki

BESİAD?ın Gezi Parkı Açıklamasına Tepki
18.06.2013
0
A+
A-

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) üyesi Aydın Doğer, geçtiğimiz günlerde BESİAD tarafından TAKSİM DİRENİŞİ için yapılan basın açıklamasına tepki göstererek, Yönetim Kurulunu istifaya çağırdı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber-18 Haziran 2013

Bodrum?un önemli sivil toplum örgütlerinden birisi olan Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) tarafında 21 Gündür Türkiye ve dünya gündeminin birinci konusu olan order Levitra pharmacyincity.com Taksim Direnişi ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasının BESİAD üyelerinin düşüncelerine uygun bir açıklama olmadığını iddia ederek, BESİAD Yönetim Kurulunu istifaya davet etti.

BESİAD Merkez ofisinde Aydın Doğer tarafından yapılan basın açıklamasında oldukça sert ifadeler kullanırken, BESİAD üyesi Hüseyin Anıl, İsmail Sever, Serdar Gündoğ ile birlikte bir çok üyenin de kendisi ile aynı görüşte olduğunu ifade etti. Basın açıklamasında Serdar Gündoğ, İskender Doğer ve Volkan Doğer?de hazır bulundular.

TÜRKONFED BİLDİRİ OKUNSAYDI DAHA İYİYDİ?

Aydın Doğer, BESİAD tarafından yapılan basın açıklamasının üyelerin görüşlerini yansıtmadığı, korku ve çekingenlikle yazıldığını iddia ederken, “TURKONFED tarafından gönderilen basın açıklaması bire bir değerlendirilseydi daha doğru olacaktı” ifadesini kullandı.

Order Natrexone Aydın Doğer’in basın açıklaması şu şekilde;

BESİAD’ın 13 Haziran tarihli perşembe toplantısında tüm Türkiye’nin hatta dünyanın gündeminde olan ?GEZİ PARKI? olaylarına duyarsız kalmamamız gerektiğini vurguladım. Toplantıya katılan üye ve yöneticiler tarafından da uygun görülen bu öneri önce meydanda bildiri okumak şeklinde iken sonradan basın açıklamasına dönüştü. Basın açıklamasının metni içinde yönetim görevi üstlendi.

Buraya kadar her şey normaldi, fakat basına servis edilen metin okunduğunda hiç te konuştuklarımızı ve görüşlerimizi içermediğini gördüm. Ayrıca bağlı olduğumuz konfederasyonun ya da açıklamalarda bulunan benzer derneklerin bu tür bildirisine de rastlamadım. Bu bildirinin hazırlanışındaki çekingenlik, ürkeklik, yumuşaklık cesaretsizlik vs.den dolayı:   toplantıya katılan BESİAD üyelerinin görüşünün aksine, ?GEZİ PARKI? etkinliklerini sonlandırmak, halkın bu demokratik hakkını şaibeli bulmak gibi anlamlar çıkmıştır.

1) İktidar kendisinden olmayanların tümünü suçluyorken işçiye-işverene,  memura-sendikacıya,  öğrenciye-öğretmene,  gence-yaşlıya,  mimara-mühendise, doktora-hastabakıcıya tehditler yağdırıp, tahrik ederken,

2) Eylemcilere çapulcu, provokatör, ayyaş, terörist yakıştırması yaparken,

3) ?Camide bira içtiler, ayakkabı ile girdiler, türbanlıları dövdüler, çadırlarda ahlak dışı şeyler yaptılar? yalanlarını söylerken,

4) Ortamı yumuşatmak yerine toplumu senden benden olanlar diye ayırıp tehlikeli yollara başvururken,

5) Divan Otel ‘in ve parka yiyecek gönderenlerin kimin olduğunu biliyorum hesabını soracağız derken,

İşveren derneği olan BESİAD ‘ın böyle bir bildirisi kabul edilemez. BESİAD yönetimi bu bildiri ile kimlere mesaj vermek istemiştir ?

Yine derneğimizin tüzüğünün 3. maddesi ve konfederasyonumuzun tüzüğünün 2. maddesinde yer alan kuruluş amaçlarımız okunursa bu bildiri daha da düşündürücü duruma gelir.

Ben bunu bir skandal olarak değerlendiriyor ve bildirinin bu şekle dönüşmesine neden olanları istifaya davet ediyorum.

Aydın Doğer tarafından protesto edilen ve tepki konan BESİAD basın açıklaması için; http://www.bodrumgundem.com/2013/06/15/besiadkrizin-buyumesini-isteyenler-bizden-degildir/

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.