Bodrum Gündem

Bodrum-Halep Ormanları Alev Alev

Bodrum-Halep Ormanları Alev Alev
23.07.2013
0
A+
A-

buy Accutane

Bodrum-Güvercinlik köyü yakınlarındaki tarım arazilerinde (22 Temmuz) öğle saatlerinde başlayan yangın ?Halep Çam Ormanlarını? küle çevirdi.  Yangına hızla müdahale edilmesi ile bir saatte güçlükle kontrol altına alınan yangında tarihi bir değirmende zarar gördü.

buy Plan B
Purchase Retin-A without prescription Bodrum Gündem Haber/22 Temmuz 2013

Bodrum Güvercinlik köyü yakınlarındaki Kuyucak mevkiinde bulunan ve bir golf tesisine ait olduğu saptanan tarım arazisinde, 22 Temmuz  saat 14.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

3 uçak, 4 helikopter, 14 arazöz ve 70 orman işçisi ele çevrede bulunan köylüler ve golf sahası işçilerinin de ellerinde kazma küreklerle ve traktörlerle müdahale ettiği yangında bazı işçiler dumandan etkilenerek zehirlenme tehlikesi geçirdi. Halep çamlarının bulunduğu ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmalarında rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme ekipleri zor anlar yaşadı.

Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut?un verdiği bilgiye göre; yaklaşık bir buçuk saatte güçlükle kontrol altına alınabilen yangında, 5 hektarlık tarım arazisi ile 4 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangın anında jandarma çevre de geniş güvenlik önlemi aldı. Yangının başladığı noktada bulunan tarihi değirmende kısmen zarar gördü. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.