Bodrum Gündem

Kayyum’dan Tek Adaylı ve Tek Listeli Kongre Bekleniyor

23.07.2013
0
A+
A-

Bodrum CHP’de 5 Temmuz’da Belediye Meclis Toplantısının boykot edilmesi ile başlayan kriz, meclis üyeliği adaylığı ve Başkan Özsu’ya tepki istifaları sonucu, İlçe Yönetimi düşmesine neden olmuştu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-23 Temmuz 2013

Bodrum CHP İlçe Yönetiminin düşmesi ile tüzük gereği CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından 5 kişiden oluşan Kayyum oluşturuldu. CHP Muğla İl Başkanı 19 Temmuz Cuma gününden bu yana Bodrum CHP?den bir çok isimle bire bir görüşmeler yaparak, partililerin büyük çoğunluğu tarafından kabul görecek isimleri tespit etmeye çalıştı. Muğla İl Başkanı Öztürk parti içinde farklı görüşlere sahip olan isimler ile ayrı ayrı görüşerek bir çok isim tespit etti. Tespit edilen bu isimlerin arasında, eşleşenler ile yapılan görüşmeler sonucu; Kayyumluğa Recai Seymen buy Plavix buy Valtrex online order Colchicine online Başkanlığında, İbrahim Turan (Dayı İbram), Sahabettin Doğan, Hüseyin Çakaloğlu ve Asuman Keleş atandılar.

30 gün içinde Bodrum İlçe Kongresine hazırlamakla görevli ve yetkili olan kayyum yönetimi, herhangi bir karar yetkisine sahip değiller.

Diğer taraftan Bodrum CHP İlçe Kongresi için hazırlıklar başladı. İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyelikleri için bir yarış yapılmayacağı, tek başkan adayı ve genişletilmiş tek listeli yönetim kurulu listesi ile kongre yapılması yönünde beklenti ve istek var.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Mehmet YİĞİT dedi ki:

    O ZAMAN NE GEREK VAR KONGREYE???
    Tek aday ve çarşaf liste.Kim emir buyurmuş böyle olmasını? Sanırım CHP yi Bodrum”da bu hale getirenler mi?

  2. Ali Alifakıoğlu dedi ki:

    Türkiye’ye eksen değiştiren (karanlık ortaçağlara taşıyan) bir hükümetin çağdışı uygulamalarını ve dayatmalarını, Özgürlük ve Demokrasi talepleriyle protesto eden Gezi Direnişçilerine, tüm Türkiye, “Her yer Direniş Her yer Gezi” diye haykırarak yanıt veriyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu başta seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi olmak üzere, lider sultasına son verecek, milletin kendi vekil adaylarını ve yönetimlerini kendilerinin ön seçimlerle belirlediği demokratik ve katılımcı uygulamalardan söz ediyor. Türkiye’nin dörtbir yanında halkın demokratik taleplerini dillendirdiği formlar düzenleniyor, katılımcı demokrasinin en güzel örneklerine şahit olunuyor. Türkiye’nin en duyarlı Sosyal Demokrat seçmenlerinin (çoğu CHP üyesi) olduğu Bodrum’da, CHP yönetimi, Türkiye’nin en kritik seçimlerinin olmasına birkaç ay kala, seçmeniyle demokratik birlikteliğini en ileri seviyelere yükseltmesi gerekirken, Bodrum’u seçimlere taşıyacak CHP ilçe yönetiminin seçimlerinde üyelerinin tümünün katıldığı, tartıştığı, güvendiği bir heyeti seçmesine ve coşkuyla, birlik içinde seçimlere girilmesine izin vermiyor, üç maymunu oynuyor! CHP üyelerine “sizi görmek istemiyorum, duymak istemiyorum, konuşmak istemiyorum ve sizin göreviniz, sorgusuz sualsiz, benim atadığım şahıslara oyunuzu vermektir” diyor! Şayet aklınızı başınıza toplamazsanız, Gezi ruhuyla şahlanmış, Sosyal Demokrat bir partinin enerjik ve yaratıcı çekirdeği olması gereken seçmenin de bu anti-demokratik, demokratik katılımcılığı reddeden zihniyete yanıtını, şimdiye kadar olduğu gibi, önümüzdeki seçimlerde de göreceğiz!

  3. Kayyum’un ilk görevi aday olabilme alt yapısını tarafsız ve demokratik kurallara uygun şekilde hazırlamaktır..Önceden bu tür tek aday tek liste söylemleri yanlış ve sakıncalıdır..CHP hızla vitrin değiştirmeli..Her gün partiye gelenler değil her alanda CHP fikrine uygun isimlerin partiye kazandırılma zamanı gelmiştir..Her gün Camiye gitmekle mümün olunamayacağı gibi her gün partide görünmekte gerçek CHP li olma anlamına gelmez..Bu fırsat iyi değelendirilmelidir…

  4. Recai Bey Bu süreci çok iyi organize etmelidir..Mümkünse Tüm Parti üyelerinin katılımını sağlayarak adete kongre forumları düzenlemelidir.Bu forumlarda fikir ve birikimleriyle ortaya çıkacak yeni adayların önünü açmalıdır..Yeni yüzler yeni fikirler bu tür forumlarda ortaya çıkar..Parti içi demokrasiye katkısı olacak bu toplantı ve forumlar Kayyum yönetimince uygun sayı ve zaman da düzenlenmelidir..Bu şekilde kongreye gitmek en demokratik e sağlıklı olan yöntem olacaktır..
    Saygılarımla..