Bodrum Gündem

Mehmet Tire: Basın Düşünce İfadesi İçin Etkili Bir Araçtır

Mehmet Tire: Basın Düşünce İfadesi İçin Etkili Bir Araçtır
24.07.2013
0
A+
A-

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet TİRE  Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz?da kutlanan ?Gazeteciler ve Basın Bayramı? dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bodrum Gündem Haber/24 Temmuz 2013 cheap Nolvadex

Belediye Başkanı Mehmet TİRE 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünün toplumların en temel demokratik haklarından birisi olduğunu ifade etti. Başkan TİRE, mesajına şöyle devam etti; “Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olup, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Bu bakımdan basın, yaşadığımız yerdeki, ülkede ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatma görevini yerine getirdiği için ülkemizde vazgeçilmez temel öğe haline gelmiştir. İçinde bulunduğumuz bilişim çağında bilgi akışının hız kazanması ile kitle iletişim araçlarının etkisi ve haberlere erişim hızı da her geçen gün büyümektedir. Bu doğrultuda basın-yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmaktadır. Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır. Diğer önemli görevlerden birisi de kamuoyunu anlamlı bir çerçeve içinde doğru ve bütün haberler ile bilgilendirmektir. Cialis super active no prescription Sorumluluklarının bilinciyle meslek kurallarına uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı toplumun basına duyduğu güveni artırmakla birlikte kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne de geçecektir. Ben son derece önemli ve zor bir görevi olan basın kuruluşları ve basın mensuplarının çalışmalarında başarılar diliyor, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimizi saygı ile anarken, Buying Lithium basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde ülkemizin kalkınması için çalışan tüm basın emekçilerinin Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum?? dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Basın dedi ki:

    Sorun bakalım özgürlükçü başkana, kendisi hakkında aleyhte olan en ufak haberde neden mahkemeye koşuyormuş o zaman, sansürsüz basınmış!