Bodrum Gündem

Grup Yorum Bodrumlu Devrimciler İçin Söyledi

24.08.2013
0
A+
A-

Kurulduğu 1985 yılından bu yana istikrarını ve dik duruşunu kaybetmeyen Devrimci  müzik grubu Grup Yorum çıktığı Ege turnesinde Bodrumlular ile bir araya geldi.

Fluoxetine no prescription
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-23 Ağustos 2013 order misoprostol

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sevenleri ile bir araya gelen Grup Yorum 28 yıl boyunca meydanlarda ve hapishanelerde ürettikleri şarkıları ile tüm dünyada ve Türkiye?de de klasikleşmiş devrim şarkılarını, marşlarını Bodrumlu hayranları ile birlikte söylediler. Yeni hazırladıkları ve kısa bir süre sonra piyasaya çıkacak olan albümlerinden de iki şarkıyı söyleyen Grup Yorum Bodrum Konseri 2.5 saat sürdü.

3 bin 500 kapasiteli Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde gerçekleşen konsere ilgi oldukça yoğundu.  Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı konserde şarkılara ve marşlara eşlik eden izleyiciler, hep birlikte halaylar çektiler. Grup Yorum solisti Sema Altın ?Şimdi Ege?deyiz ve bir Ege türküsünü birlikte söyleyeceğiz. Bizim şarkılarımızda her zaman halaylar çekilir, ancak hiçbir zaman bir efe çıkıp zeybek oynamadı. Yok mu burada zeybek oynayacak yiğit bir efe? diye seslenince, Bodrumlu bir izleyici sahneye gelerek Ege türküsünde zeybek oynayarak eşlik etti. Grup Yorum elemanları ve izleyiciler Bodrumlu efeyi hayranlıkla izlediler.

Cezaevinde bulunan ve mide kanseri olan Kemal Arzu için de şarkılarından birisini armağan eden Grup Yorum ?Gezi Direnişi? ile ilgili ve yeni albümlerinde yer alacak şarkıyı meydanlardan sonra ilk defa Bodrum?da söylerken, izleyiciler konserin neredeyse tamamını ayakta, halay çekerek ve slogan atarak izlediler. Konserde Kahrolsun Amerika Emperyalizmi , Kahrolsun Faşizm, Heryer Taksim, Her Yer Direniş sloganları atıldı. Grup Yorum solisti Sema Altın şarkılar arasında yaptığı konuşmada Natrexone order ?Pir Sultanlardan Yunuslara, Nazım Hikmetlerden Ahmed Ariflere, Ruhi Sulardan Mahzuni Şeriflere, Victor Jaralardan Mercedes Sosalara yüzyıllardır yankılanan bu ses hiç susmayacak. Bizler onların mütevazi öğrencileri olarak devrim ve sosyalizm mücadelesinin içinde yer almaya devam edeceğiz? dedi.

09:30?da başlayan konser saat 00:00?da sona erdi.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/vvzTcw3FyQM”]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.