Bodrum Gündem

Siyaset Yapanlar, Bu Toplantıdan Haberiniz Var mı?

08.09.2013
0
A+
A-

 Gemilerin Teknik Yönetmeliği Taslağının Deniz Turizmi Araçları Bakımından Değerlendirilmesi Toplantısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin ve sektörün geniş katılımı ile 30 Ağustos 2013 tarihinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ev sahipliğinde Bodrum Ramada Otel?de gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber/8 Eylül 2013

Toplantı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka Başkanlığında gerçekleştirilmiş olan toplantıya Buy No Rx Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü buy vardenfil Cemalettin Şevli ve Genel Müdür Yardımcısı Turgay Kaya, Gemi Denetim Dairesi Başkanı Y.Giray Yüksel, deniz turizminin yoğun olduğu Liman Başkanlarımız ile denizcilik sektörünü temsilen Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi  Faruk Okuyucu, Deniz Turizmi  Meslek Grubu Başkanları,  DTO İzmir, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Antalya ve  Karadeniz Ereğli Şube Yönetim Kurulu Başkanları başta olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasında Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, denizde emniyete yönelik mevzuatta önemli gelişmelerin hayata geçirileceğini belirterek, denizde can, mal ve çevre emniyetinin artırılmasının amaçlandığını bu doğrultuda sektör ile bilgi alışverişi yapılmasının önemini vurguladı. Ayrıca bir gün önce Bodrumda gerçekleştirilen   buy misoprostol ?Türkiye Yunanistan Denizcilik Üst Düzey İkili Görüşmeleri? hakkında sektöre bilgi verdi. İki ülke arasında imzalanmış olan denizcilik anlaşması ve mutabakat zaptının etkinliğinin arttırılması, Türk ve Yunan limanlarında yaşanan sıkıntılar, gemi seyrüseferinde emniyet ve gemi denetimleri ile 2013 yılında imzalanan Türkiye-Yunanistan Denizcilik Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının 2.maddesinde belirtilen ?İki ülke Limanları arasında düzenli hat kurulması? konuları ile Yunan adalarında Türk işletmeci firmalarımızın maruz kaldığı sorunların, bahse konu toplantıda masaya yatırıldığı, özellikle merkezi ve bölgesel idareler arasında işbirliği ve iletişimin arttırılmasının birçok sorunun büyümeden çözümlenebileceği hususunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Toplantıya katılan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum?un böyle uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, tüm katılımcılara başarılar diledi.

TURİZMDE CAN GÜVENLİĞİ?

Toplantının ilk bölümünde ?Gemilerin Teknik Yönetmeliği Taslağı? başta olmak üzere ?Yolcu Gemilerinin Emniyetine ve Gemilerdeki Yolcuların Kayıt Altına Alınmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı? ve ?Ro-Ro Yolcu Gemileri ve Yüksek Hızlı  Yolcu Tekneleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı? görüşüldü. Bu taslaklar ile özellikle yolcu taşımacılığı ve deniz turizm araçlarında can güvenliği ve seyir emniyeti bakımından gerekliliklerin günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi ve emniyetin arttırılması amaçlandığı belirtilerek ve bu amaç doğrultusunda yapılan değişiklikler anlatıldı.

Toplantının ikinci bölümünde ise ?Gemilerin Teknik Yönetmeliği Taslağı? hakkında Bakanlık ile sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak karşılıklı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Sektörün sorduğu sorular yetkililer tarafından yanıtlandı ve uygulamalara yönelik açıklamalar yapıldı.

Tüm katılımcılar toplantının çok verimli ve faydalı geçtiği değerlendirilmesi yaptı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.