Bodrum Gündem

Bin 200 Yıllık Kuran-ı Kerim

Bin 200 Yıllık Kuran-ı Kerim
14.09.2013
0
A+
A-

Bodrum Neyzen Tevfik caddesinde bulunan 276 yıllık Tepecik Camii?nde bir seccadeye sarılı olarak bulunan Kuranı Kerim ve Tefsirin yaklaşık bin 200 yıllık olduğu açıklandı.

Bodrum Gündem Haber/13 Eylül 2013bin 200 yıllık kuran (1)

 

Bodrum Tepecik Mahallesi, Neyzen Tevfik Caddesinde bulunan ve geçtiğimiz yıl restorasyonu yapılan 1737 yılı yapımı Tepecik Camii imamı Yüksel Kılınçarslan camide bulunan eşyalar arasında tesadüfen, seccadeye sarılı Kuranı Kerim ve Tefsir kitapları buldu. AKP Muğla Milletvekili Prof.Yüksel Özden’den yardım isteyen Kılınçarslan, Bodrum Müftüsü Emin Arık’ı da bilgilendirdi.

Bulunan kitapların yapılan ön incelemesinde, yaklaşık bin 200 yıllık olduğu ve cami kurulduğundan beri seccadeye sarılı olarak kaldığı ortaya çıktı. 13 Eylül Cuma namazının ardından cami önünde düzenlenen törende Milletvekili Prof. Özden, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bodrum Müftüsü Emin Arık, AKP İl Başkanı Nihat Öztürk ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan katıldı.

bin 200 yıllık kuran (3)Özden yaptığı açıklamada “Yüzlerce yıldır camide sarılı vaziyette duran el yazması Kuranı Kerim ve Tefsir kitabı yaklaşık bin 200 yıllık. El Yazması  Eserlerin Korunması Yasası gereğince kitabı bakımının yapılması, korunması ve kaydının yapılması için bugün müzeye teslim edeceğiz. Kitabın üzerinde uzmanların yapacağı araştırma ve bakımın ardından gerçek tarihide saptanmış olacak…” dedi.

Bin 200 yıllık tarihi eserler cami önünde yapılan törenle Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkililerine teslim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.